Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Vrhunac političke kampanje SPC: U predizbornom spotu Joanikije otvoreno poziva na smjenu vlasti

Involviranost SPC u političku kampanju doživjela je vrhunac kada je juče predstavljen predizborni spot ove organizacije. U videu koji traje oko minut jedan od lidera SPC u Crnoj Gori Joanikije Mićović poziva sve ljude "da glasaju za one koji su se suprotstavili bezakonju koju je vlast Crne Gore licemerno nazvala Zakonom o slobodi vjeroispovijesti"

Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori nametnula se kao organizacija oko koje su se okupile sve svetosavske političke snage pred predstojeće izbore u Crnoj Gori.

Iako je lider SPC u Crnoj Gori Amfilohije Radović više puta laganjem javnosti pokušao da sakrije svoje i političke aspiracije organizacije na čijem je čelu, svima je jasno da je Srpska pravoslavna crkva (SPC), prije svega njihov najprofitabilniji ogranak Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP), već mjesecima veoma aktivno uključena u kampanju za predstojeće parlamentarne izbore.

Njihova involviranost u političku kampanju doživjela je vrhunac kada je juče predstavljen predizborni spot ove organizacije. U videu koji traje oko minut jedan od lidera SPC u Crnoj Gori Joanikije Mićović poziva sve ljude “da glasaju za one koji su se suprotstavili bezakonju koju je vlast Crne Gore licemjerno nazvala Zakonom o slobodi vjeroispovijesti”.

Takođe je pozvao da se “smijeni ona vlast koja je udarila na boga”. Pogledajte:

Pored toga što su tokom proteklih dana predizborne kampanje čelnici Srpske crkve u Crnoj Gori  redovno davali političke izjave i pozivali građane da glasaju za prosrpsku opoziciju, koristeći iskustvo visokih funkcionera MCP koji su prekaljeni kroz višedecenijsko parapolitičko djelovanje, SPC je postala medijator u pregovorima opozicionih stranaka u Crnoj Gori. To je, između ostalog, rezultiralo i formiranjem koalicije Demokratskog fronta i nekoliko marginalnih stranaka.

Kako smo ranije pisali, lider SPC u Crnoj Gori Amfilohije Radović pored redovnih sastanaka sa čelnicima Demokratskog fronta koji su počeli još u januaru, u kontaktu je i sa liderom Demokrata Aleksom Bečićem. Nakon zahlađenja odnosa sa liderom NOVE Andrijom Mandićem, Bečić je postao Amfilohijev glavni politički favorit iako se lider “mladih i hrabrih” crvenokravataških pionira svetosavlja svim silama bori da se ogradi od podrške SPC.

Takođe treba napomenuti da je jedan od najpouzdanijih Amfilohijevih saradnika Gojko Perović u kontaktu sa liderom URA-e Dritanom Abazovićem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marko
28.08.2020-14:34 14:34

Mrs bitango srednjevjekovna. Ne date svetinje zbog para i prihoda, a ne zato sto ste ” vjernik”! Krvomutite narod godinama.

gagi
28.08.2020-16:36 16:36

Joanikije Micovic je DNO DNA mozete misliti kad krije popove ljubavnike(guzarante) u SPC da ne izadje u javnost znaci da je nastran kao oni,ova dvojica potonjih “mohikanaca”braca srbijanci pop Gojko spijun iz Cuca kojeg su Cuce prekrizile radi pokusaja prevare oko crkve u Zaljut Cucku i Nemanja Abazovic potrcko vlasnika posrnulih “vijesti”Don Mikelija lupeza Perovica Midraga i goveceta sa krstenicom Ivanovic Zeljlka uvezenog iz okoline Krusevca(Srb)nicemu ne lice i taman je “serpa nasla zaklop”brzo ce ta ljubav “splasnuti”.Bit ce veselo.

Rovca
28.08.2020-20:28 20:28

Stace drugo kad oće damu uzmu crkvenu imovinu.