Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vrata Parlamantarne skupštine NATO-a zatvorena za Medojevića

Medojević za ovu situaciju opštužuje predsjednika i potpredsjednika crnogorske Skupštine Ivana Brajovića i Branimira Gvozdenovića

Predsjedniku PzP-a i jednom od lidera DF-a Nebojši Medojeviću danas je onemogućeno da prisustvuje sesiji Parlamantarne skupstine NATO koja se održava u Vašingtonu od 9. do 12. decembra. Medojević nije mogao da prisustvuje sesiji je nije bio prijavljen za učešće.

Nebojša Medojević

U PzP-u tvrde da je Medojević punopravni član Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO, te da je uredno obavjestio rukovodstvo Skupštine da će prisustvovati ovoj sesiji koja se bavi bezbjednosnim prijetanjama, hibridnim ratom, terorizmom, uticaja Rusije i Kine u Evropi. Međutim, tvrde da ga je uoči početka sesije Generalni sekretar PA David Hobs obavijestio da ga uprava Skupštine Crne Gore nije formalno prijavila.

Medojević za ovu situaciju opštužuje predsjednika i potpredsjednika crnogorske Skupštine Ivana Brajovića i Branimira Gvozdenovića.

“Nemam nikakvu dilemu da se radi o politički motivisanoj opstrukciji od strane Gvozdenovića i Brajovića, jer su ocjenili da bi moji nastupi i bilateralni sastanci sa važnim ljudima iz sektora odbrane i bezbjednosti iz najjačih zemalja Zapada, nanijeli ozbiljnu političku štetu korumpiranom crnogorskom režimu. Zato su odlučili da po svaku cijenu, pa i po cijenu međunarodne blamaže spriječe moje učešće”, tvrdi Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve