Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

VRAĆAJU SE NA PUT STARE ”SLAVE”: DF intenzivirao aktivnosti na blokadi Crne Gore

Zato još jednom ponavljamo da ćemo svakog činioca iz postojeće parlamentarne većine, koji se bude odlučio za bilo koji vid manjinske ili koalicione saradnje s DPS-om, tretirati kao običnog prevaranta i satelita Mila Đukanovića.

Demokratski front je saopštio da je intenzivirao aktivnosti, koje za cilj imaju blokadu Crne Gore, kao vaninstitucionalni model borbe protiv izdaje izborne volje od 30. avgusta 2020. godine. U tom pravcu čelnici DF-a, kako se ističe u saopštenju, obavljaju razgovore sa predsjednicima opštinskih odobra njihovog saveza kako bi ova akcija urazumila sve one koji su planirali da sklope izdajnički aranžman s DPS-om.

“Istovremeno, upozoravamo sve one, koji su se odlučili na prekrajanje izborne volje, da alibi za svoju izdaju ne traže u sramnim podmetačinama o DF-u, koje se ovih dana plasiraju na stranačkim kružocima naših još uvijek koalicionih partnera iz parlamentarne većine. Zato još jednom ponavljamo da ćemo svakog činioca iz postojeće parlamentarne većine, koji se bude odlučio za bilo koji vid manjinske ili koalicione saradnje s DPS-om, tretirati kao običnog prevaranta i satelita Mila Đukanovića. I učinićemo sve da kroz vaninstitucionalno djelovanje s našim narodom zaustavimo svaki pokušaj prevare”, saopštili su iz DF-a.

Ističu da DF nije, niti će biti dio bilo kakvih zakulisnih dogovora sa DPS-om, jer jedini dogovor, koji imaju, jeste onaj što je sklopljen s narodom, koji im je dao podršku i povjerenje.

“I svakom treba da bude jasno da ne postoji taj vid pritiska, niti instrukcije iz zapadnih ambasada, koji bi nas mogli prisiliti da promijenimo naš stav prema sramnom paktiranju s Milom Đukanovićem, koje se najavljuje. Zato lažne optužbe i šaptačke intrige, koje dolaze od nekih, da će DF u toj budućoj manjinskoj Vladi imati najmanje četiri ministra, a koja će biti maskirana pod firmom nekog drugog političkog subjekta koji ode s DPS-om, doživljavamo samo kao završnu fazu njihove paranoje i razuzdane političke destrukcije”, navode u DF-u.

DF je već saopštio da će bilo koji predstavnik srpskog naroda, koji u ovom trenutku bude ušao u Vladu, koju podržava DPS, biti označen kao nacionalna sramota i otpadnik, te ćemo se isključivo tako i odnositi prema njemu.

“Izgleda da su neki naše pozive na dogovor unutar parlamentarne većine shvatili kao slabost, a ne kao snagu najjačeg političkog subjekta sa kojim su svi znali na čemu su, jer mi naše ljudske i ideološke pozicije nismo mijenjali”, kažu u DF-u.

Dodaju da  će sve to ubrzo vidjeti čitava Crna Gora.

“Naša spremnost za dogovor u okviru parlamentarne većine i dalje je otvorena opcija, i nemamo razumijevanja za bilo koga ko ne želi da razgovara na tu temu. Pogotovo što smo jedini, koji nismo imali bilo kakvih javnih ili tajnih sastanaka s Milom Đukanovićem i Duškom Markovićem, dok su se drugi ponosili njihovim zajedničkim fotografijama i dometima kohabitacionih odnosa”, zaključuju u DF-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
13.02.2022-11:20 11:20

Napadnute im tapacirane svetinje po dubini, pa valja braniti uhljebljenja sestara, braće tetaka, supruga, ljubavnica i ljubavnika, strina, kuma i kumova, bivših ljubavnika i ljubavnica, i još po nekog koji je ima dobru kolometražu na litijama. Narode, stoko, spremte se spremte, poturiti rtenicu valja rajo pipun i družina da se nakrkaju kolenica i lubenica na vaš račun….

A watchful
13.02.2022-12:41 12:41
Reply to  COL

Get a life and allow Montenegro to prosper, DF are doing nothing but holding back the country and the Serbs

BMX
13.02.2022-11:51 11:51

Демократическии Фронт je dio problema ove zemlje jer zbog svega sto rade ova drzava ne moze naprijed, ne moze da sprovede reforme i ubrza put u EU, jer su oni sa svojim nalogodavcima iz Srbije i Rusije sa ovakvim neprijateljskim i teroristickim aktivnostima glavni kocnicari napretka i pomaka. I onda se kao “cude” sto ih izaslanik SAD naziva onima koji ne dozvoljavaju ovoj zemlji da krene naprijed. Antizapadno,anti EU, anti NATO, proruski nastrojeni, zele svim sredstvima da nas vrate u srpski sver, u zonu uticaja Rusije i balkanski glib mrznje, podjela, svadja, sukoba i konstantne napetosti na ivici rata. Da… Pročitaj više »

Miralem
13.02.2022-12:45 12:45

Cetnici umislili da mogu radit od CRNE GOTE kao da je to njihova Balega pa kako kazu NECE SA DPS- a 70 % PODRZAVA GOSPODINA MILA DJUKANOVICA NISTE VI NEPRIJATELJI SAMO DJUKANOVICU NEGO 90% GRADJANA -KI CG  PUKNITE SMECARI CETNICKI!

Backovic E.
13.02.2022-15:02 15:02

Četnicka prijetnja blokadom CG nije bezazlena!! To su vec oprobani scenariji koji CG mogu veoma skupo stajati. Ovo je poimanje demokratije od strane DF-a! Mozda bude i Autonomna srpska CG! I takve smo stvari vec vidjeli. Drzava ipsk treba imati odgovor na ovu vec potencijalnu prijetnju. Njima se previse pustilo gospodo moja. Ako se treba vec “potuci” sa ovim reketasima, dajte da se potucemo”! Provjerite lojalnost ABN-a, policije, i vojske…..nemoj da ovo shvatimo lakomisleno……dok se kreira nova vlada, sa druge strane se planira pobuna protiv sasvim regularnih demokratskig procesa. Novi Pinočei i Frankovci marsiraju CG!!