Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Von der Lajen iduće nedjelje u posjeti Zapadnom Balkanu

Von der Lajen počinje zapadnobalkansku turneju u utorak posjetom Albaniji, zatim isti dan odlazi u Sjevernu Makedoniju. U srijedu će u istom danu posjetiti Kosovo, Crnu Goru i Srbiju, a u četvrtak Bosnu i Hercegovinu

Predsjednica Evropske komisije, Ursula Von der Lajen sljedeće sedmice će posjetiti šest zemalja Zapadnog Balkana, objavila je komisija.

Von der Lajen počinje zapadnobalkansku turneju u utorak posjetom Albaniji, zatim isti dan odlazi u Sjevernu Makedoniju. U srijedu će u istom danu posjetiti Kosovo, Crnu Goru i Srbiju, a u četvrtak Bosnu i Hercegovinu.

Von der Lajen je prošle sedmice u svom govoru o stanju Unije najavila da će do kraja ovoga mjeseca posjetiti zemlje Zapadnog Balkana kako bi potvrdila predanost procesu pristupanja.

“Do kraja mjeseca posjetiću tu regiju. Time želimo uputiti jasnu poruku o našoj predanosti procesu pristupanja. Dugujemo to svim mladima koji vjeruju u budućnost Evrope”, izjavila je predsjednica Evropske komisije u svom govoru o stanju Unije na plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta u Strazburu.

Dodala je da EU pojačava podršku Zapadnom Balkanu kroz novi ekonomski i investicijski plan, koji je vrijedan oko trećine BDP-a te regije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve