Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vojinović: Nijesu ni formirali Vladu a već ruše 21. maj

Ne iznenađuje inicijativa odbornika Demokratskoga fronta u Skupštini Glavnog grada da pred Upravnim sudom ponište Odluku o imenovanju Bulevara 21. maj, kazao je odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Vladimir Vojinović.

Ne iznenađuje inicijativa odbornika Demokratskoga fronta u Skupštini Glavnog grada da pred Upravnim sudom ponište Odluku o imenovanju Bulevara 21. maj, kazao je odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Vladimir Vojinović.

Vojinović: Nijesu ni formirali Vladu a već ruše 21. maj

“Ne iznenađuje nas jer smo znali da će nakon 30. avgusta pojedine političke elite pokušati da ponište sve vrijednosti koje je Crna Gora izgradila. Tako je među prvim došla na red odluka da se jedan bulevar nazove po najznačajnijim datumu novije crnogorske istorije.

Uprkos dosljedno sprovedenoj proceduri u Skupštini Glavnog grada, ova Odluka našla se pred Upravnim sudom Crne Gore, po tužbi odbornika iz redova opozicije, odnosno predstavnika politike koja je na izborima 30. avgusta došla do pozicije da vodi Crnu Goru.

Sadržina tužbe podnijete Upravnom sudu nedvosmislen je dokaz da će „nova vlast“ po unaprijed utvrđenoj strategiji preispitati sve odluke „stare vlasti“, pa i one koje se tiču obnove međunarodnog pravnog subjektiviteta i nezavisnosti Crne Gore. U tužbi koju potpisuju odbornici DF-a u Skupštini Glavnog grada, između ostalog se navodi: „21. maj je datum koji je podijelio građane Crne Gore i te podjele nisu ni do danas prevaziđene, te ovakvo postupanje dodatno utiče na dijeljenje ionako podijeljenog društva“. Dakle, to je za odbornike DF-a stvarni povod za tužbu, a ne kršenje bilo kakve procedure”, navodi Vojinović.

Kud će boljih dokaza od tih riječi koje potpisuju upravo odbornici DF-a za tvrdnju da će „nova vlast“, sa Demokratskim frontom na čelu, prije ili kasnije pokušati da poništi rezultat referenduma od 21. maja 2006. godine, smatra on.

“Pozivamo stoga predstavnike ambasada zemalja EU u Crnoj Gori, ali i predstavnike Ambasade SAD, da posebnu pažnju obrate na tekst ove tužbe, jer mi smatramo da je tekst uistinu programski tekst “nove vlasti”, i da je čitanje toga teksta prilika da se svi uvjere u to kako su nakon 30. avgusta, nasuprot Sporazumu koji su potpisali lideri tri opozicione koalicije, dovedene u pitanje sve vrijednosti jedne savremene zemlje i njenih građana.

Podsjećamo, upravo je Crna Gora 21. maja 2006. godine ispunila uslov međunarodne zajednice – da na referendumu za svoju nezavisnost mora dobiti podršku u vidu 55 odsto ili više glasova građana. Zato se taj datum u Crnoj Gori slavi ne kao datum podjela, kako tvrde odbornici DF-a, nego kao dan kad su se ostvarile vjekovne težnje Crne Gore, koja je upravo tada, po svim demokratskim pravilima međunarodne zajednice, na referendumu donijela odluku o obnovi nezavisnosti Crne Gore”, zaključio je Vojinović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve