Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović tvrdi da je Spajić krivac što nema grijanja u školama

Ovo nikakve veze nema sa našom Vladom, nego sa planiranjem budžeta za prošlu godinu, rekao je premijer

Vlada se danas na sjednici bavila problemom grijanja u školama. Krivicu za taj problem premijer Dritan Abazović je svalio na prethodnu Vladu odnosno one koji su kreirali budžet za 2022. godinu. Taj budžet pripremila je Vlada Zdravka Krivokapić, a ministar finansija je bio Milojko Spajić.

Na dnevnom redu nalazi se 41 tačka.

Vlada će, kako je najavljeno, na današnjoj sjednici odlučivati o uvećanjima zarada akademskog osoblja Fakulteta za crnogorski jezik i književnost s Cetinja.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da će Vlada u skladu sa svojim mogućnostima pomoći opštine koje su posljednjih dana pogođene vremenskim neprilikama.

On je apelovao da se izabere makar jedan sudija Ustavnog suda na sjednici Skupštine 28. novembra.

Abazović je kazao da Crna Gora mora da izgradi dvije ribarske luke.

“Pozivam ministarstva da pronađu lokacije, možda su neke već identifikovane. Razumijem svi bi mi marine i eksluzivne jahte itd, ali moramo imati ribarske luke. Ribarska luka stoji rame uz rame uz turističku ponudu”, istakao je Abazović.

Komentarišući prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o načinu planiranja i sprovođenja centralizovanih javnih nabavki, Abazović je kazao da je to veliki problem.

“Da neko kaže da zbog ove Vlade nema grijanja u školama, to je notorna neistina. Ako nema grijanja u školama, obratite se onima koji su planirali prethodni budžet i koji su zakinuli stavku vezanu za grijanje u školama u Ministarstvu prosvjete“, rekao je Abazović, poručujući da će riješiti ovaj problem.

Tvrdi da njegova Vlada nije donijela postojeći Zakon o javnim nabavkama.

“To bi neko htio da bi onda podnio krivične prijave i pravi kako je veliki legalista, da tjeramo službenike da rade nešto protivzakonito, jer je zakon takav da ne predviđa vanredne okolnosti koje se dešavaju. Ovo nikakve veze nema sa naom Vladom, nego sa planiranjem budžeta za prošlu godinu“, rekao je Abazović.

Govoreći o dodacima na zaradu članovima Specijalnog policijskog odjeljenja, Abazović je rekao kako “nije moguće da neko ko ima zaradu od 1000 eura da se bori protiv ljudi koji imaju po 100 miliona”.

Dodao je kako vlada ne može „enormno da pomogne“, ali mogu da povećaju naknade i omoguće bolje uslove za rad.

„Rade takav posao da što god da primaju, mislim da je malo“, poručio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve