Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlaović: Kultura jedan od najznačajnijih potencijala za ostvarivanje rodne ravnopravnosti

Memorandum su potpisale ministarka kulture i medija Maša Vlaović i kopredsjednica Ženskog kluba Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak

Ministarstvo kulture i medija i Ženski klub Skupštine Crne Gore potpisali su Memorandum o saradnji kojim je predviđeno uspostavljanje naučne,umjetničke i stručne saradnje u oblastima kulturno – umjetničkog stvaralaštva, kulturne baštine, medija i rodne ravnopravnosti, saopšteno je iz tog resora.

Memorandum su potpisale ministarka kulture i medija Maša Vlaović i kopredsjednica Ženskog kluba Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak.

Vlaović je tim povodom rekla da su uvjereni da je u cilju promovisanja zajedničkog interesa za ostvarivanje rodne ravnopravnosti kultura jedan od najznačajnijih potencijala za ostvarivanje tog cilja.

Bošnjak je istakla da je kultura alat koji spaja ljude, širi mir i stvara harmoniju među civilizacijama, te da kao takva treba biti glas razuma u cilju jačanja i razvoja jednog društva.

Kako su kazali iz MKM, saradnja tog resora i Ženskog kluba obuhvatiće zajedničke aktivnosti na polju edukacije i doedukacije kadrova u oblasti pitanja rodne ravnopravnosti kroz organizovanje seminara, radionica i obuka.

– MKM i Ženski klub će zajedničkim snagama i kapacitetima kandidovati projekte od izuzetnog značaja za razvoj i jačanje položaja žena kako na nacionalnom tako i na internacionalnom nivou – poručili su oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve