Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlahović: Odgovor Radulovića zastiđe, on i oni koji njime upravljaju, brukaju i razaraju crnogorsku diplomatiju

Preživjeće Crna Gora i crnogorska diplomatija sve ovo. U to ministar i njegovi pomagači ne treba da sumnjaju, poručuje Vlahović

Ambasador Crne Gore u Vatikanu Miodrag Vlahović odgovorio je na današnje reagovanje ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića.

Podsjetimo, prethodno je Radulović reagovao na izjavu ambasadora Crne Gore u Vašingtonu Nebojše Kaluđerovića.

Odgovor Vlahovića prenosimo u cjelosti.

Pročitao sam odgovor aktuelnog ministra vanjskih poslova kolegi ambasadoru Kaluđeroviću.

Zastiđe.

Pošto me pominje: saglasan sam da nismo isti nivo.

U gomili neistina i konstrukcija, đe se vidi i ko je i zašto to pisao za aktuelnog ministra, ovog puta želim da izdvojim samo jedan detalj: neistina je, pored svega drugog, i ovo u vezi sastanka kod tadašnjeg premijera Markovića. Biće prilike i o tome da se javno kaže. Kolege Perović, Kaluđerović i ja smo tada postupili kako treba – ali ni nalik ovome, ni u primisli, kako potpisuje aktuelni ministar.

Ostaje moja ocjena: aktuelni ministar, i oni koji njime upravljaju, brukaju i razaraju crnogorsku diplomatiju. To je bitno u cijeloj stvari. Rječnik, teze, neistine i uvrede koje je potpisao o tome govore sasvim dovoljno.

Preživjeće Crna Gora i crnogorska diplomatija sve ovo. U to ministar i njegovi pomagači ne treba da sumnjaju.

Ostaće, brzih dana, i slika aktuelnog ministra na zidu u hodniku koji vodi prema Kabinetu. Od nas 28, a sa njim 29, društvo će mu praviti samo Andrija Radović. Razlog znamo.

Mada, reći će neko, ni taj Radović nije nivo sadašnjeg ministra. Nikako. Ni njemu do koljena nije ministar današnji.

I zaista: u smislu nivoa, znanja, obrazovanja i kulture, pa i diplomatskog talenta i vještine – vanredno unaprijeđeni drugi sekretar nema pandana među bivšim crnogorskim ministrima vanjskih poslova.

Tu mu, na njegovu nesreću, niko ne može pomoći – niti oni koji su ga ”vanredno unaprijedili”, niti oni koji mu pišu ove otužne redove.

Eto tako.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
23.01.2021-19:10 19:10

Aktuelni minstar vanjskih dijela u apostolsko-cetnickoj vladi je original Japanski snijezni majmun “makaji”samo dajte bananu i bit ce miran.

Donji kraj
23.01.2021-20:21 20:21

Gagi legendo legensarna!

Donji kraj
23.01.2021-20:35 20:35

Gagi legendo legendarna.Mi svake neđelje ujutro uz kafu naglas čitamo tvoje komentare i to ponavljamo po više puta.Zato se to ponekad produzi do ručka.