Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vlahović: Odbio sam ponudu ambasadorke Rajnke za ”utješni susret”

''Smatrao sam da, kao prvi ambasador naše zemlje u Vašingtonu poslije 1918. i kao ministar koji je zvanično otvorio američku ambasadu u Podgorici 2006. godine, ne mogu doći u situaciju da me Ambasadorica poziva na 'utješni susret'''

Upravo sam odbio ponudu ambasadorke Rajnke da se sastanemo odvojeno, ali da ne budem pozvan na prijem za Dan nezavisnosti, kao prvi ambasador u Vašingtonu, i kao crnogorski ministar vanjskih poslova koji je otvorio ambasadu SAD u CG, 2006., napisao je na Tviteru Miodrag Vlahović.

Upitan da prokomentariše situaciju, kaže da je kao i uvijek bio zainteresovan da bude na prijemu povodom 4. jula.

“Ne zbog Ambasadorice, nego zbog Sjedinjenih Država. Uz puno poštovanje, pošto dijelim sa Njenom Ekselencijom ljubav prema slobodi, pa i kada na izborima pobijedi kandidat Bajden, smatrao sam da, kao prvi ambasador naše zemlje u Vašingtonu poslije 1918. i kao ministar koji je zvanično otvorio američku ambasadu u Podgorici 2006. godine, ne mogu doći u situaciju da me Ambasadorica poziva na “utješni susret”.

Možda bi me to moglo interesovati kao Mića Maškovog, ali me kao ambasadora i ministra to ne smije zanimati. Mi poštujemo prijatelje koji nas poštuju. SAD su naš prijatelj, a ambasadori, kao što znamo – i ne samo u Crnoj Gori i Sjedinjenim Državama – dolaze i odlaze”, kazao je Vlahović za Antenu M.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
01.07.2021-18:32 18:32

Gospodin bio i ostao, sa toliko ljubavi prema svojoj Crnoj Gori. Sve pohvale za Vlahovića!