Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vladika Bojović: Premijer vjernicima CPC crta metu

Zabrinjavajuće da premijer Krivokapić na ovako zlurad način govori o CPC

Izjava premijera Zdravka Krivokapića da je Crnogorska pravoslavna crkva takozvana i nevkadina organizacija je nezapamćen napad na CPC od strane predsjednika Vlade, ocijenio je u razgovoru za CdM vladika CPC Boris Bojović.

Napominje da se Crnogorska pravoslavna crkva uvjek bavila vjerom i spasonosnom misijom kao i vraćanjem tradicionalnih vrijednosti kod crnogorskog naroda.

Ističe da je veoma zabrinjavajuće da premijer Krivokapić na ovako zlurad način govori o CPC.

To, dodaje, govori o premijerovom licemjerstvu dok se predstavlja kao vjernik.

“Ali, to nije ni bitno, ođe je riječ o premijeru Crne Gore koji mora da zna da je Crnogorska pravoslavna crkva obnovljena na Opštecrnogorskom zboru na Lučindan, 1993. godine, te da nikada od svoje obnove nije bila registrovana kao NVO, već kao crkva – vjerska zajednica, to je veoma lako provjeriti”, jasan je Bojović.

Vladika Bojović je jasan – ne samo da je ovakvim odnosom ugrožena sloboda vjerskih i građanskih prava, nego se svim građanima koji su vjernici CPC crta meta i nazivaju se “takozvani” ili nepostojeći.

“Od kako je preuzeo dužnost premijera, mi u CPC se suočavamo sa “ćutanjem administracije” jer nijesmo dobili ni jedan odgovor na mnoge zahtjeve, upućeno više od 10 zahtjeva Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava”, poručuje sagovornik CdM-a.

Napominje da je ugrožen i Ustav!

“Ne poštuju se osnovna ljudska, vjerska i nacionalna prava, proklamovana Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima. Odriče se pravo molitve pravoslavnim Crnogorcima sa svještenstvom CPC u crkvama i manastirima koje su naši preci pravili. Ovim putem zahtijevamo javno izvinjenje, klečanje nije potrebno. I inače ćemo se pomoliti za premijera da mu Božija milost prosvijetli um i izvede ga na pravi put! Put ljubavi, a ne mržnje”, zaključio je Bojović.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve