Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vladajuća klika ostala nijema pred skorašnjim scenama u kojima život Pljevljaka podsjeća na arhaičnu sliku iz 19. vijeka

''Otuđeni od građana kojima su dužni na ukazanom povjerenju, pljevaljska vladajuća klika ostala je nijema pred skorašnjim scenama u kojima život Pljevljaka podsjeća na arhaičnu sliku iz 19. vijeka'', navodi SNP

Činjenica da građani Pljevalja, pored toga što udišu možda i najlošiji vazduh u Evropi, od prije nekoliko dana nisu u mogućnosti da koriste vodu iz gradskog vodovoda, kao i sa izvorišta Breznice, ostala je bez ikakve reakcije lokalne vlasti u Pljevljima, naveli su iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije.

“Otuđeni od građana kojima su dužni na ukazanom povjerenju, pljevaljska vladajuća klika ostala je nijema pred skorašnjim scenama u kojima život Pljevljaka podsjeća na arhaičnu sliku iz 19. vijeka”, navodi SNP.

Ističu da nije prvi put da lokalna samouprava zanemaruje probleme svojih građana.

“Da li je razlog tome nenaviknutost da se odluke donose bez centralnog štaba iz Podgorice, pomirenje sa gubitkom vlasti na sledećim lokalnim izborima, ili pak potpuna ravnodušnost prema problemima građana čiji su predstavnici? Kako god, ono što ovih dana trpe građani Pljevalja je za svaku osudu”, saopšteno je iz ove partije.

Oni su kazali da problemi sa vodosnabdjevanjem nisu od juče.

“Veoma je čest slučaj da voda sa gradskih postrojenja služi samo za tehničku upotrebu, iako je ti isti građani plaćaju po prilično visokim cijenama. Gospoda iz lokalne samouprave se sve to vrijeme nije sjetila da nabavkom cistijerni omogući svojim sugrađanima najvažniji životni resurs, valjda misleći da Pljevljaci imaju norveški standard pa im kupovina vode ne predstavlja problem”, ističe SNP.

“Ostaje nam za utjehu da su lokalni izbori blizu i da se bliži dan kada će ta i takva lokalna samouprava biti zamijenjena odgovornijim pojedincima kojima će građani biti na prvom mjestu. Jer je to i svrha postojanja lokalnih samouprava”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve