Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

KREĆE ASIMILACIJA Vlada se priprema za popis stanovništva

Analizom dostavljenih podataka, Vlada je konstatovala da nijesu ispunjeni uslovi da se u svim jedinicama lokalne samouprave sprovede postupak unosa podataka ovom registru

Vlada je danas usvojila Informaciju o stvaranju uslova za potrebe sprovođenja popisa stanovništva. U okviru priprema predstojećeg popisa stanovništva, Ministarstvo javne uprave, digtalnog društve i medija koordinira sa nadležnim institucijama sprovođenje aktivnosti na unosu podataka u Registru kućnih brojeva, ulica i trgova – Adresnom registru po opštinama.

Analizom dostavljenih podataka, Vlada je konstatovala da nijesu ispunjeni uslovi da se u svim jedinicama lokalne samouprave sprovede postupak unosa podataka ovom registru.

“U Informaciji se ističe da su jedino obavezu da donesu odluke o privremenom nazivu naselja, ulica i trgova na svojoj teritoriji jedinice ispunile sve jedinice lokalne samouprave, dok su zakonske obaveze koje se odnose na određivanje brojeva za označavanje stambenih i poslovnih zgrada i postavljanja tabli sa nazivima naselja, ulica i trgova i brojeva stambenih i poslovnih zgrada u potpunosti realizovale devet, a kod 16 lokalnih samouprava status realizacije ovih obaveza je djelimičan”, navodi se u saopštenju.

Budući da je zakonski rok za realizaciju svih navedenih obaveza bio 30. jun 2020. godine, Vlada je donijela zaključke neophodne za inteziviranje aktivnosti na realizaciji preostalih obaveza.

Ovo će biti prvi popis stanovništva od nezavisnosti Crne Gore koji će organizovati prosrpska Vlada i stranke koje baštine pročetničku ideologiju. Iz Srbije je već najavljena značajna finansijska podrška za kampanju kako bi se što više građana izjasnilo kao Srbi, a što manje Crnogorci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve