Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada Rukoljuba Nejakog pala, a još nije ni formirana!?

S obzirom da Krivokapić ne vidi razlog za vraćanje mandata i da smatra da lideri DF-a nijesu dominantno doprinijeli pobjedi na izborima, jasno je da se budući mandatar nalazi u gotovo bezizlaznoj situaciji. Stoga je jasno zašto je Krivokapić pored nadimka Rukoljub, zavrijedio još jedan - Nejaki.

Nesuđeni mandatar buduće Vlade Crne Gore Zdravko Rukoljub Krivokapić dobio je juče još jedan nadimak – NEJAKI, jer je u startu uspio da uruši sopstvenu vladu koju još nije ni ni počeo ljudski da formira!

Zdravko Rukoljub Krivokapić – nejaki: Omiljena poza sa bocom

Krivokapić se juče sastao sa jednim od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrijom Mandićem sa kojim je razgovarao o formiranju buduće vlade. Lideri Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene Milan Knežević i Nebojša Medojević nijesu došli na jučerašnji sastanak, što najbolje govori kakvi odnosi vladaju među konstituentima koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Kako saznaje portal Aktuelno, na sastanku sa Mandićem, Krivokapić je od svojih nalogodavaca iz medijskog i NVO sektora dobio jasnu naredbu da saopšti lideru NOVE da on, Knežević i Medojević ne mogu da računaju na ministarska mjesta u budućoj vladi. Međutim, kako saznajemo, Krivokapić nije imao hrabrosti da direktno Mandiću tek tako saopšti tu nezgodnu vijest, pa je u nespretnoj spin-akciji sprovedenoj preko režimskih  Vijesti pokušao da liderima DF-a pošalje jasniju poruku.

Podsjetimo, režimske Vijesti juče su objavile da se Krivokapić sastao sa liderima Demokratskog fronta Milanom Kneževićem i Andrijom Mandićem i da im je kazao da u ekspertskom konceptu nove vlade nema mjesta za bilo koga od lidera Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene.

Medojević, Mandić i Knežević neće dati da im “medijski tajkuni kroje vladu”

Neuspjela spin-akcija

Jasno je da su Vijesti ovom prilikom poslužile nejakom Krivokapiću kao podrška za obračun sa liderima Fronta, ali pretjerali su u spinovanju pa su tako vidjeli Kneževića na sastanku sa nesuđenim mandatarom iako se on, kako je kasnije kazao u demantiju za portal Aktuelno, “nije vidio sa Krivokapićem 15 dana”.

Vijesti su kasnije ispravile informaciju i pozajmile Kneževićevu izjavu od portala Aktuelno, ali i nakon više intervencija ova nespretno koordinisana spin-acija na relaciji Vijesti – Krivokapić nije donijela ništa dobro ni nesuđenom premijeru ni njegovim nalogodavcima. Ova akcija je umjesto da marginlizuje i ućutka DF samo razjarila lidere ovog političkog saveza, a usput je razotkrila politički haos koji vlada unutar koalicija nove vlasti.

Da potpuni haos i politička kakofonija koji vladaju unutar nove vlasti budu potpuno razotkriveni potrudili su se Knežević i Mandić, koji su u izjavama za medije jasno poručili da “neće dozvoliti medijskim tajkunima i drugoj familiji da ukradu narodnu volju”.

Loše kreiran spin: Informacija ispravljena nakon objave portala Aktuelno, ali prošla bez željenog efekta

“Kao neko ko je Zdravka Krivokapića postavio na mjesto nosioca liste koalicije Za budućnost Crne Gore i ko je vodio i upravljao izbornom kampanjom koalicije, neću dozvoliti da crnogorski tajkuni ukradu narodnu volju i sastavljaju Vladu Crne Gore”, jasno je poručio lider NOVE Andrija Mandić nakon što je pročitao više puta ispravljani spin-uradak režimskih Vijesti.  

Srbi neće dozvoliti da budu izigrani

Kako saznaje portal Aktuelno iz više veoma dobro upućenih izvora iz vrha DF-a, želja Krivokapića i njegovih nalogodavaca medijskiih tajkuna iz koncerna Vijesti, neće tek tako proći kod njihovog biračkog tijela.

“Krivokapić treba da zna da su mu Srbi i SPC donijeli pobjedu na izborima, stoga nećemo dozvoliti da nam medijski tajkuni i margilanci iz reketaško-medijskih i NVO sfera kroje novu vlast za koju smo mi krvarili po ulicama. Srbi su spremni da otkažu podršku Krivokapiću ako nastavi ovako da marginalizuje njihove političke predstavnike”, potvrđeno je za Aktuelno iz više izvora DF-a.

Mandić je čak na jučerašnjem sastanku eksplicitno tražio od Krivokapića da vrati mandat ako ne može da omogući da lideri DF personalno budu u novoj vladi.

S obzirom da Krivokapić ne vidi razlog za vraćanje mandata i da smatra da lideri DF-a nijesu dominantno doprinijeli pobjedi na izborima, očigledno je da se budući mandatar nalazi u gotovo bezizlaznoj situaciji. Stoga je jasno zašto je Krivokapić pored nadimka Rukoljub, zavrijedio još jedan – Nejaki. Jer kako se može drugačije okarakterisati “lider”  čijoj vladi prijeti propast i prije nego što je uopšte dogovoreno njeno formiranje.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
25.10.2020-17:06 17:06

Molim pratioce portala Aktuelno dali neko zna dje je napravljen snimak sa Rukoljubom i flasom,u kojem selu, bio bih zahvalan s obzirom da mi je “ovaj starac sijedi”poznat,ako je to sto ja mislim bih rado prokomentarisao o njemu,ali nijesam siguran,sto se tice slijedece slike dje su u prvi red “tri ljudske velicine trt” a iza njih privjesci zubonja Djukanovic,dimljena vjesalica Radunovic i tjelohranitelj cijele “druzine DF” mudaca Marina Jocic bih zakljucio, nasle serpe zaklope,a posebno nesrecni “strumf Pipun”maskota druzine jos mu fali banana.

Djedo
25.10.2020-19:40 19:40
Reply to  gagi

Ajde komentarisi,crkosmo.

@@@@
25.10.2020-21:33 21:33

E LJUDI MOZETE RUKOLJUBA VOLJETI ILI NE ALI MORATE PRIZNATI DA MU ONA BOCA BRILIJANTNO L,EZI U RUCI.SAMO ZBOG TOGA PA DA NEMA NISTA DRUGO TREBA GA PODRZATI.