Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

VLADA POČELA DA SOLIRA: DF bio protiv izmjena odredbi o državljanstvu, Krivokapić im prijetio memoarima!?  

Iako je crnogorska javnost ubjeđena da je pokretanje ovog pitanja došlo od Demokratskog fronta, koji važi za najtvrđu srpsku struju u vladajućoj većini, kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih izvora, DF i njihovi visoki funkcioneri su bili kategorički protiv toga da se u ovom trenutku raspravlja o izmjenama odredbi Zakona o državljanstvu

Vlada Crne Gore predvođena premijerom Zdravkom Krivokapićem, potpredsjednikom Dritanom Abazovićem i ministrom unutrašnjih poslova Sergejom Sekulovićem u potpunosti je izgubila kontrolu nad državom, procesima koji se u njoj odvijaju, a distancirali su se i od političkih partnera koji su ih i doveli na vlast.

Vlada je juče obmanula javnost kada su kazali da Prijedlog izmjena Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva nije na dnevnom redu, a do glasanja i izmjena nije došlo jer su se potpredsjednik Abazović i ministar Sekulović očigledno prepali od reakcije građana, o čemu smo već pisali.

Podoljub ne sluša DF

Međutim, ovo nije jedina kontroverza koja prati namjeru Vlade da izmjeni odredbe za sticanje crnogorskog državljanstva.

Iako je crnogorska javnost ubjeđena da je pokretanje ovog pitanja došlo od Demokratskog fronta, koji važi za najtvrđu srpsku struju u vladajućoj većini, kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih izvora, DF i njihovi visoki funkcioneri su bili kategorički protiv toga da se u ovom trenutku raspravlja o izmjenama odredbi Zakona o državljanstvu.

”DF je bio protiv ovih izmjena. Predlagati izmjene načina na koji se dobija crnogorsko državljanstvo u godini kad se održava popis i izbori u Herceg Novom veoma je politički rizično i sigurno dovodi do tenzija u crnogorskom društvu, što se vidjelo juče” rekli su naši veoma dobro upućeni izvori iz DF-a

Kako su kazali, Krivokapić, Abazović i Sekulović samoinicijativno su krenuli u poduhvat izmjene Odluka o državljanstvu.

”DF je svjestan koliko su delikatne promjene odredbi o sticanju crnogorskog državljanstva, jer je to goruće pitanje još od refernduma 2006. godine i ne može ovako na prečac i ‘preko koljena’ da se prebija. Savjetovali smo Krivokapiću da u tu proceduru uđe nakon popisa, ili kad eventualno učvrsti vlast, kroz javnu raspravu, ali on nije htio da čuje”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Podoljub i Jabaz soliraju

Izmjenama koje priprema Vlada, između 13 i 15 hiljada lica steklo bi uslov za podnošenje zahtjeva za prijem u crnogorsko državljanstvo, dok bi vremenom taj uslov ispunilo još 20.000 građana. U pitanju su uglavnom, državljani Srbije, Rusije i Bosne i Hercegovine, što bi uslovilo enormne promjene u registru državljana.

Pobjegao sa sastanka

Osim što je Krivokapić prestao da sluša bilo kakve sugestije od DF-a, on je, kako nam je rečeno iz dobro upućenih izvora, počeo da se bahati sa svojim koalicionim partnerima.  Juče je na sastanku sa predstavnicima partija koje čine parlamentarnu većinu Krivpokapić imao svojversnu, kako su kazali naši izvori, ”psihotičnu tiradu”.

Premijer se juče sastao sa predstavnicima partija parlamentarne većine među kojima su bili – Miloš Konatar (URA), Miodrag Lekić (DEMOS), Maja Vukićević (DNP), Simonida Kordić (NSD), Vladimir Joković (SNP), Maksim Vučinić (Radnička partija), Srđan Pavićević (CIVIS) i Momo Koprivica (Demokrate).

Osim što se premijer svečano obavezao da će podnijeti ostavku ako ministra Vladimira Leposavića ne smijeni Skupština, održao je i neki vid tirade prilikom koje nije mario previše za svoje sagovornike.

Kako su kazali naši dobro upućeni izvori, nakon 45 minuta sastanka premijer je ustao i usplahireno rekao ”država je u opasnosti, ako imate što da kažete javite Mickey (Milojku Spajiću – ministru finansija i socijalnog staranja)” da bi zatim užurbano napustio sastanak.

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak, kazala je juče nakon sastanka da vjeruje da će zajednički naći rješenje za krizu, jer očigledno nije znala što drugo da kaže nakon sastanka sa premijerom.

Prijeti memoarima!

Ovakvo ponašanje premijera Krivokapića prema političkom savezu koji ga je doveo na vlast ne treba da čudi s obzirom da je nedavno izjavio ”da je prošao mučenje od 30. avgusta  do 4. decembra 2020. i da nema namjeru još jednom da prolazi kroz to”.

Kako je rečeno portalu Aktuelno iz izvora bliskih premijeru Krivokapiću, on je u više navrata liderima DF-a prigovarao da ga ”muče” ne samo dok se konstituisala vlada već i nakon toga.

”Jednom prilikom Krivokapić je čak zaprijetio liderima DF-a da će napisati memoare o jadu i mučenju koje je doživio od njih. Da se zaključiti da je veoma isfrustriran DF-om”,  rekli su naši dobro upućeni izvori.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SELMAN
09.04.2021-15:01 15:01

Mandic -DF Cetnici imateli vi sto prece radit od Drzavljanstva ? Ko vama sta da vjeruje kad vi nikad u zivotu u ruke nijeste uzeli CRNOGORSKU ZASTAVU ili bilo sto Crnogorsko kad vi Crnogorca socima ne mozete vidjet -kad ste docekali sportiste Crnogorske idioti nacisticki okupatorski nijeste vi krivi razumijemo mi Crnogorci nego Abazovic-Adzici i drugi sa vama koaliciju sto imaju !Necemo se pokoriti Cetnicima nikad!

Veliborka
09.04.2021-16:52 16:52
Reply to  SELMAN

Ti kao volis Crnogorsku zastavu nasu, Selane zakuni mi se na djecu da ju ti volis, pa da dalje diskutujemo,

Ti
09.04.2021-19:03 19:03
Reply to  Veliborka

Izgleda voliš onu CRNU ČETNIČKU ka ti vođa Rukoljub, Bečić, Vojvoda Mandić, Pipun, Medojević i Šešelj. Ološi fašistička.

Selma
09.04.2021-20:13 20:13
Reply to  SELMAN

Vi se zasigurno ne zovete Selman ,već Marko ,Mitar,Savko, i pušti te štoseve ,ubačanja ŠPICE sa dopunom namjernog krivopisa.Ne pali vam to više. Sory.

Naroz
09.04.2021-16:15 16:15

Premijer Krivokapić treba da nadje petlju, i ako je nadje, da je stisne, pa da razvali ovu vladu koju je sastavio blagopočivšij mitropolit Ampilotije, i dozvoli blagočestivom administratoru Joanikiji, da se on okuša u sastavljanju vlade. Jerbo kako reče naš Premijer podvižnik:”gubitak svakog čovjeka je nadoknadiv”… Misleći naravno na čovjeka-ministra, a ne čovjeka kao takvog… Valjen Isus svima.

Sara
09.04.2021-18:03 18:03

1918.-1920je bila godina strave i uzasa..srbijanci sa ovim nasim cetnicim..uz pomoc francuza..izvrsili su strasni zlocin protiv crnogorskog naroda…sad ti isti su se zazeljeli crnogorske krvi..i hoce pod hitno da promijene zakon o drzavljanstvu..stim sto bi strancima..srbijancima..dodikovcima..i rusima razdijelili drzavljanstvo(iako oni imaju drzavljanstvo svoje drzave)kao bi crnogorci bili manjina..i na nas pljuvali…Zamislite u svojoj rodjenoj zemlji..zato narode..ovu uzasnu fasisticku stranu vladu treba srusiti..da ne budemo zrtva iz 1918.kad su nam isti palili kuce..ubijali i na kraju makli sa mape svijeta..kao da nas nikad nije bilo!

Rovca sa katunima bez struje!
09.04.2021-18:38 18:38

Selman nema vise partizana i jugoslovenske vojske u otadbini ali ima na zavodu 18 doktora i preko 300 magistara bez posla a na nase katune nema struje a mi spremamo za izdig i to sa trobojkom ko u doba knjaza Danila.

Naroz
10.04.2021-01:40 01:40

Aaaaaaa! Je li Naroz ovo zaslužio? Je li?!
Zvaću Sergejaa!!!
Ako ste braćo, nema veze, bolje ja da stradam, nego neko nevin. ;)

Cetinje
10.04.2021-12:55 12:55

Cetnici Koliko lazete svjesni nijeste – u okruzenju vas niko ne voli u CG nijedna manjina nece sa nacionalistima morate se pomirit da je ovo CG i da se ucite da volite sve sto je Crnogorsko a postujte srpsko !Samo se zahvalite Abazovicu -Adzicu-i ostalim izdajicama -((((RAHMAN MORINA))(( Emir Kusturica ))))) bit ce najgore kad te svoj ne voli i okrece ti ledja a pamtis se dovijeka !!