Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada opozvala Erakovića i Dinošu

Na osnovu dokumenata sa sajta Vlade CG, navodi se da je Eraković, podnio lični zahtjev za razrješenje

Vlada Zdravka Krivokapića, u četvrtak, izvršila je opoziv još dvojice crnogorskih diplomata, Aleksadra Erakovića ambasadora u Španiji, i Ferhata Dinošu ambasadorana Kosovu.

Na osnovu dokumenata sa sajta Vlade CG, navodi se da je Eraković, podnio lični zahtjev za razrješenje.

“Ministar vanjskih poslova je, na osnovu člana 40 stav 4 Zakona o vanjskim poslovima, predložio da Vlada Crne Gore utvrdi predlog za opoziv Aleksandra Erakovića sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Kraljevini Španiji, na lični zahtjev”, navodi se u dokumentu.

U dokumentu se ističe, da je Eraković 25. januara 2021. , obavijestio Ministarstvo o svojoj ostavci.

“Dopisom od 25. januara 2021. godine Eraković obavijestio Ministarstvo vanjskih poslova da podnosi ostavku na mjesto ambasadora Crne Gore u Kraljevini Španiji, pa s tim u vezi, a shodno članu 40 stav 4 Zakona o vanjskim poslovima, predlaže da Vlada utvrdi predlog za opoziv Aleksandra Erakovića sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Kraljevini Španiji, na lični zahtjev”, piše u dokumentu.

Vlada Crne Gore je razmotrila i prihvatila predlog ministra vanjskih poslova i, saglasno svojim ovlašćenjima iz člana 40 stav 4 Zakona o vanjskim poslovima, utvrdila predlog da se Aleksandar Eraković opozove sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Kraljevini Španiji, na lični zahtjev.

Ministar vanjskih poslova, Đorđe Radulović, je, na osnovu člana 40 stav 4 Zakona o vanjskim poslovima, predložio da Vlada Crne Gore utvrdi prijedlog za opoziva Dinoše sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Kosovo, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Prištini, zbog prestanka radnog odnosa po sili zakona.

“Rješenjem od 12. 2. 2021. godine odlučeno da Ferhatu Dinoshi, ambasadoru Crne Gore u Republici Kosovo, zbog navršenih 67 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja, po sili zakona prestaje radni odnos u Ministarstvu vanjskih poslova sa 13. 2. 2021. godine, pa imajući u vidu činjenicu da je Ferhatu Dinoshi po sili zakona prestao radni odnos u Ministarstvu vanjskih poslova, to su se shodno članu 40 stav 4 i 5 Zakona o vanjskim poslovima, a u vezi sa članom 121 alineja 1 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, stekli uslovi za opoziv imenovanog sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Kosovo, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Prištini”, navodi se u dokumentu.

Vlada Crne Gore je razmotrila i prihvatila predlog ministra vanjskih poslova, te saglasno sa svojim ovlašćenjima iz člana 40 stav 4 Zakona o vanjskim poslovima, utvrdila prijedlog da se Ferhat Dinoša opozove sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Kosovo, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Prištini, zbog prestanka radnog odnosa po sili zakona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
PAKAO
22.02.2021-14:56 14:56

SVE POLAKO ALI SIGURNO ULAZIMO U SRPSKU CRNU GORU !