Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada ne predlaže predstavnike NVO sektora u pregovaračkim strukturama

Oni su reagovali povodom, kako se navodi, objava u određenim medijima i komentara na društvenim mrežama o pojedincima koji su imenovani za članove radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore EU

Vlada Crne Gore je saopštila da ne predlažu predstavnike NVO sektora u pregovaračkim strukturama.

Oni su reagovali povodom, kako se navodi, objava u određenim medijima i komentara na društvenim mrežama o pojedincima koji su imenovani za članove radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore EU.

”Vlada Crne Gore ne može predlagati bilo koga iz NVO sektora na bilo koju poziciju u pregovaračkim strukturama. Predstavnici NVO sektora se uključuju u radne grupe za pregovore po posebnoj proceduri i javnom pozivu. U tom smislu, ukoliko predstavnik određene nevladine organizacije zadovolji uslove javnog poziva, on ne može biti odbijen zbog svojih političkih ili bilo kojih drugih preferencija. Pojedinci sa čijim imenima se licitira u medijima i na društvenim mrežama nisu pregovarači, niti rukovode radnim grupama za pregovore, već su samo članovi radnih grupa”, kao predstavnici NVO sektora.

Napominjemo da u pregovaračkoj strukturi ima preko 800 ljudi, te da je isticanje pojedinačnih imena, koja su prethodno već bila dio pregovaračke strukture, pokušaj politizacije procedure izbora predstavnika NVO sektora u radnim grupama za pregovore, ali i etiketiranja Vlade za nešto što nije u njenoj ingerenciji – navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve