Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada nastavlja da prkosi Evropskoj komisiji

''Umjesto prekida ove sporne prakse, Vlada Dritana Abazovića, dodatno stimuliše kontroverzne biznismene iz čitavog svijeta i olakšava im proceduru za sticanje CG državljanstava na ovaj način, otvoreno prkoseći upozorenjima Evropske komisije''

Odlukom Vlade, na jučerašnjoj sjednici, smanjen je minimalan iznos traženih bankarskih garancija u postupku sticanja tzv. ‘ekonomskog’ državljanstva, i to sa 2.5 miliona EUR, koliko iznosi 50 odsto minimalne investicije, na fiksnih milion eura, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

“Umjesto prekida ove sporne prakse, Vlada Dritana Abazovića, dodatno stimuliše kontroverzne biznismene iz čitavog svijeta i olakšava im proceduru za sticanje CG državljanstava na ovaj način, otvoreno prkoseći upozorenjima Evropske komisije”, navodi se u saopštenju.

Iz CGO podsjećaju da je Evropska komisija (EK) oštro kritikovala sve prethodne Vlade Crne Gore zbog sprovođenja Programa ekonomskog državljanstva, kao i da je posebno ekplicitna bila kad je Vlada Zdravka Krivokapića, pred istek roka važenja i bez najave, produžila ovaj Program.

CGO ističe da ovo nije obećani proreformski i proevropski pristup Vlade, a da može dodatno otežani već bremenim proces evropeizacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve