Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada: Jokić dvije godine ignorisao pozive Markovića

Iz Vlade navode da je Marković imao preko 20 zvaničnih posjeta opštinama, kao i više od 40 radnih sastanaka u svom kabinetu sa lokalnim rukovodstvima

Bivši predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić dvije godine ignoriše pozive premijera Duška Markovića.

 

Nakon što je danas smijenjen po drugi put, Jokić je optužio DPS da na ovaj način po svaku cijenu bježi od vanrednih lokalnih izbora, te da u tome ima pomoć Vlade.

Iz Vlade navode da je Marković imao preko 20 zvaničnih posjeta opštinama, kao i više od 40 radnih sastanaka u svom kabinetu sa lokalnim rukovodstvima.

“Tako izgleda odnos premijera prema opštinama i njihovim građanima širom Crne Gore. A od toga više govori činjenica da dvije godine zaredom, Jokić nije htio da dođe na sastanak kod predsjednika Vlade, koji se organizuje uoči opštinskog praznika. Sastanak nije niti kurtoaznog niti protokolarnog tipa, već operativnog i radnog”, ističu u Vladi.

Dakle, bivši predsjednik opštine Kotor dvije godine ignoriše pozive predsjednika Vlade.

“Takođe, ignorisao je pozive i inicijative nekoliko ministara, odbijajući da upriliči sastanke sa njima i u svom kabinetu.  Sve inicijative koje su stigle iz Opštine Kotor sagledali smo i procesuirali s punom pažnjom zbog građana Kotora, gledajući njihove interese, jer oni nijesu krivi što predsjednik opštine radi po političkom diktatu a ne po savjesti i odgovornosti”, navode oni.

Kako su dodali, u slučaju raspuštanja Skupštine opštine Kotor, Vlada je preduzela sve zakonom propisane mjere i aktivnosti kako bi obezbijedila funkcionisanje lokalne samouprave i ostvarivanje prava građana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve