Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada ipak sjutra o sankcijama Rusiji

Odložena sjednica zbog nedostatka kvoruma

Sjednica Vlade, na čijem dnevnom redu je trebalo da se nađe prijedlog potpredsjednika Dritana Abazovića o sankcijama Rusiji, ipak nije održana danas jer nije bilo potrebnog kvoruma, saopšteno je portalu Pobjeda iz Vlade.

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Zdravko Krivokapić i nekoliko ministara nijesu u državi, pa je nova sjednica zakazana za sjutra kada bi trebalo da joj pristvuje više članova.

– Sjutrašnjom sjednicom predsjedavaće Abazović, jer je premijer Zdravko Krivokapić na službenom putu, odnosno učestvuje na Delfi ekonomskom forumu u Grčkoj – rečeno nam je iz Vlade.

Dva izvora Pobjede iz Vlade saopštila su juče da se po dnevnom redu koji je predložio Krivokapić nalazi ista tačka kao i na prošloj sjednici o obrazovanju koordinacionog tijela koje će pratiti ,,primjenu međunarodnih mjera u Ukrajini“.

Ta tačka dnevnog reda na prošloj sjednici Vlade nije dobila potrebnu većinu, a Crna Gora je jedina država članica NATO koja još uvijek nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji.

Komisija za politički sistem Vlade Crne Gore, kojom predsjedava Abazović, usvojila je 15. marta jednoglasno paket sankcija Rusiji koji je prethodno usvojio Savjet Evropske unije.

Ta odluka tada nije uvrštena na dnevni red sjednice Vlade prošle sedmice već je umjesto toga predloženo usvajanje odluke o obrazovanju Koordinacionog tijela za praćenje uvođenja i primjene međunarodnih mjera povodom krize u Ukrajini, što nije usvojeno.

Izvor Pobjede iz vrha Vlade juče je saopštio da će Abazović, koristeći poslovničku mogućnost, tražiti dopunu dnevnog reda kojom bi se sankcije Rusiji uvele shodno odluci o restriktivnim mjerama, ali je usvajanje neizvjesno zbog kvoruma.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve