Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Vlada i Fideliti konsalting tvrde da nemaju bilo kakav potpisan ugovor

Odgovor na navode iz Pokreta Evropa sad

Vlada Crne Gore oglasila se saopštenjem, tvrdeći da nije potpisivala ugovor sa kompanijom Fideliti konsulting.

Izvršni direktor Fidelitija Miloš Vuković takođe je demantovao tvrdnje da je sklopio ugovor sa Vladom.

Ranije danas, Pokret Evropa sad saopštio je da se konsultantska kuća Fideliti konsalting prije nekoliko dana suptilno, a danas otvoreno uključila u predizbornu kampanju.

– Uz razumijevanje da je interesovanje javnosti za rad Vlade veliko, posebno kada naslov nosi izvjesnu dozu kontroverze – molimo još jednom medije da neprovjerene informacije ne prenose bez prethodnog konsultovanja nadležnih organa. Konkretno, povodom naslova koje su danas objavili pojedini mediji, a koji insinuiraju da “Vlada Crne Gore ima ugovor sa izvršnim direktorom kompanije Fidelity consulting”, obavještavamo da u mandatu 43. Vlade ovakav ugovor nije potpisan. Dakle, ne postoji – stoji u saopštenju Vlade.

Takođe, apelovali su na medije da se prije objave ovakvih informacija obrate nadležnim organima, kako bi u skladu sa profesionalnim standardima provjerili ove i slične navode.

– Ostanimo zajednički posvećeni ambijentu u kome će istinite i provjerene informacije imati prioritet u odnosu na senzacionalizam koji karakteriše političko-partijski diskurs – ističe se u saopštenju Vlade.

Oglasili su se i iz Ministarstva finansija, odakle je saopšteno da nemaju ugovor sa izvršnim direktorom kompanije Fideliti k, nonsaltingiti je institucija takav ugovor potpisivala sa ovom kompanijom tokom mandata 43. Vlade.

Ranije danas je Pokret Evropa sad saopštio da se konsultantska kuća Fidelity Consulting prije nekoliko dana suptilno, a danas otvoreno uključila u predizbornu kampanju.

“Sada za potrebe onih koji su osporavali program Evropa sad 1.0. A to nije čudno budući da je i sam izvršni direktor kompanije u ugovornom odnosu sa Vladom koju je izglasao DPS (Demokratska partija socijalista)”, ističe se u saopštenju PES.

Oni su reagovali na saopštenje Fidelity Consultinga u kome se između ostalog navodi da predsjednik PES Milojko Spajić suptilno stvara alibi za odlaganje sprovođenja programa “Evropa sad 2.0”.

“Paušalnim i političkim komentarima pokušavaju da zamijene ulogu onih političkih aktera, koji apsolutno o ekonomiji nemaju ni kompetencije, ni rezultate. Stoga, razočaravajuće je da ova agencija prihvata ulogu političkog sredstva u svrhu jeftinih manipulacija”, kazali su iz PES.

Iz te partije navode da “jedini fiskalni dokument koji ova Vlada ima usvojen je Zakon o budžetu za 2023, a kojim je predviđeno zaduživanje u naredne tri godine za potrebe finansiranja tekuće potrošnje, uz deficit od pet odsto BDP-a prosječno godišnje i javni dug koji kontinuirano raste”.

“Da li je to, g. Vukoviću, održiv budžet? Da li biste se Vi zadužili po skoro 11 odsto kamatnoj stopi da je tako sjajna situacija? Da li je dobro da je kapitalni budžet na nivou izvršenja 15 odsto planiranog i da je niži za preko 60 odsto u odnosu na isti period prethodne godine?”, zaključuje se u saopštenju PES.

Nakon saopštenja PES-a izvršni direktor kompanije Fidelity consulting Miloš Vuković je kazao da nikakav ugovor pa ni ugovor o konsultantskim uslugama nije potpisao niti kao fizičko lice niti kao izvršni direktor kompanije Fsa Vladom Crne Gore niti sa bilo kojim ministarstvom niti državnom kompanijom u većinskom vlasništvu države Crne Gore.

“Nikakav ugovor sa Vladom nisam potpisao, iznenađujući manir PES koji ni DPS nije radio”, rekao je on između ostalog.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
03.06.2023-22:28 22:28

Ako bude Mickeju da prvi put lagi da mu se oprosti…