Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vlada donijela Odluku o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja

''Vlada je usvojila Informaciju o prijedlogu granskog kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama granskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete i prihvatila Granski kolektivni ugovor'', jedan je od zaključaka Vlade

Vlada je jučerašnjoj telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, donijela Uredbu o izmjeni Uredbe o grupama poslova i koeficijentima za zarade policijskih službenika.

Donijeta je Odluka o izmjenama Odluke o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja.

“Vlada je usvojila Informaciju o prijedlogu granskog kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama granskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete i prihvatila Granski kolektivni ugovor”, jedan je od zaključaka Vlade.

Takođe, kako se dodaje, usvojena je i Informacija o predlogu granskog kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama granskog kolektivnog ugovora ugovora za ustanove učeničkog i studentskog standarda i prihvaćen Granski kolektivni ugovor.

Vlada je dala saglasnost za popunu radnog mjesta koje nije predviđeno Kadrovskim planom Ministarstva kapitalnih investicija za 2022. godinu.

U okviru kadrovskih pitanja, Vlada je donijela:

  • Rješenje o postavljenju Stevana Đurišića za generalnog direktora Direktorata za normativnu djelatnost i harmonizaciju propisa u Ministarstvu zdravlja,
  • Rješenje o postavljenju Nade Milatović za sekretarku Ministarstva zdravlja,
  • Rješenje o određivanju Svetlane Krgović za vršiteljku dužnosti pomoćnice direktora Uprave prihoda i carina – rukovoditeljke Sektora za velike poreske obveznike,
  • Rješenje o određivanju Vesne Brajović za vršiteljku dužnosti pomoćnice direktora Uprave prihoda i carina – rukovoditeljke Sektora za usluge i registraciju i
  • Rješenje o imenovanju Nikole Purića i Dejana Raspopovića za članove Savjeta Agencije za nadzor osiguranja.

Vlada je usvojila i  Informaciju o potrebi sufinansiranja programa sportskih organizacija, dodjeli premija sportistima i naknade za sportistu za ostvareni rezultat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Hasko
30.12.2022-10:36 10:36

Vjerujte da smo mnogo cijenili i postovali Ibrahimovica jedini je on osta u ovoj Vladi koji su ga mnogi osudili za fotelju ministarsku proda bi sve dolaze izbori nece imat podrsku glasaca ni 0, 1% koliko je imao Da je srece da mu svi napuste stranku jer ce biti ka ona stranka ka ona cetnika Milaciceva -skim si takav si – Mnogi su ga vec osudili da mu glasa dat vise nece !!