Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada dala otkaz službeniku zbog političkih uvjerenja

''Državni službenik nije uzdržavao od javnog ispoljavanja svojih političkih uvjerenja'', navodi se, između ostalog, u rješenju o prestanku radnog odnosa

Novak Laketić, vozač Generalnog sekretarijata Vlade dobio je otkaz zbog političkih uvjerenja i javne podrške Veselinu Veljoviću.

“Članom 127 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, između ostalog, propisano je da o prestanku radnog odnosa starješina državnog organa donosi rješenje. Imajući u vidu navedene odredbe, kao i da se imenovani državni službenik nije uzdržavao od javnog ispoljavanja svojih političkih uvjerenja, te da svoje poslove nije vršio politički neutralno i nepristrasno, u skladu sa javnim interesom, odlučena je kao u dispozitivu“, navodi se u rješenju koje je potpisala generalna sekretarka Vlade Žana Praščević Milačić, koja je inače supruga predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića.

Laketić je u izjavi za medije rekao da je ponosan na svoje stavove i da je već angažovao advokata jer je i pravnom laiku jasno da je riječ o hajdučiji.

“Potičem iz familije koja je dala 12 nosilaca Partizanske spomenice. Naravno da sam na to ponosan i naravno da moji stavovi i stavovi cijele moje porodice ne mogu biti drugačiji osim apsolutne podrške antifašističkoj, građanskoj, multietničkoj i multikonfesionalnij Crnoj Gori i svima koji se za takvu Crnu Goru bore. Moja porodica je to dokazala nebrojeno puta, od humanitarne pomoći koju je moj otac donosio u Crnu Goru devedesetih do brojnih koncerata i drugih aktivnosti. Jasno je da svaki antifašista ovakvoj Vladi smeta, jasno je da im smeta svako ko je za Crnu Goru, jasno je da im smetaju moje crnogorske pjesme, crnogorska nošnja koju na koncertima ponosno nosim, jasno je da im smeta sve crnogorsko. Ali mene neće zaplašiti papirima bez pravnog i činjeničnog utemeljenja. Laketići se nijesu bojali ni većih ni jačih, a vidim da se ovih ne boji više gotovo niko“, naveo je u izjavi za medije Novak Laketić.

 

Dodao je da je ispunjavao sve radne zadatke, da nikada na njega nije bilo nikakvih pritužbi te da je već u kontaktu s advokatom i da će sjutra ujutro obavijestiti javnost o daljim postupcima koji ne uključuju i prijavu za mobing jer pritisci, kako kaže, nijesu od juče.

Laketić je, inače, poznati interpretator crnogorske izvorne narodne muzike, a u Vladi Crne Gore je zapošljen od 2015. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kosovo
07.09.2021-14:26 14:26

Cetnika Milacica i suprugo cetnikusu procerat izbjeglicke splacine odaklen se dofucalo u CG i da nam ne kroji sudbinu-STARA CRNOGORSKA NIKAD JE NE TREBA ZABORAVIT-NAJEDI KUCE PA TE UJEDE!

Miso
07.09.2021-16:11 16:11
Reply to  Kosovo

Oslican momentary, samo mala ispravka, izreka je “Najedi pasce, pa te ujede!”