Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada CG: Nijesmo delegirali Damjanovića i Kovača, poštujemo teritorijalni integritet i suverenitet BiH

''U vezi sa Vašim pitanjem, obavještavamo Vas da Vlada nije razmatrala platformu za predmetnu posjetu, odnosno da ista nije ni bila kandidovana za razmatranje i usvajanje od strane resornih ministara'', naveli su iz Vlade u odgovoru Anteni M.

Vlada Crne Gore saopštila je da nije delegirala ministre finansija i pravde Aleksandra Damjanovića i Marka Kovača da prisustvuju obilježavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

”U vezi sa Vašim pitanjem, obavještavamo Vas da Vlada nije razmatrala platformu za predmetnu posjetu, odnosno da ista nije ni bila kandidovana za razmatranje i usvajanje od strane resornih ministara”, naveli su iz Vlade u odgovoru Anteni M.

Podsjećaju da Vlada Crne Gore, u susret planiranim posjetama predsjednika i članova Vlade inostranstvu usvaja “Platformu o posjeti” koju kandiduje resor člana Vlade koji predvodi delegaciju, te da usvajanjem Platforme na sjednici Vlade član ili delegacija Vlade ovlašćeni su da predstavljaju Vladu.

”Vlada Crne Gore neupitno poštuje cjelovitost, teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, podržavajući njen evropski put i baštineći prijateljske i dobrosusjedske odnose zasnovane na tradicionalno snažnim međudržavnim vezama, zajedničkim evropskim aspiracijama, ekonomskoj saradnji i daljem infrastrukturnom povezivanju. Crna Gora poštuje sve odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i sa Federacijom Bosne i Hercegovine, kao i sa entitetom Republika Srpska, sarađuje na nivou i u obimu koji su definisani ustavima i zakonima dvije države”, zaključuju iz Vlade.

Podsjetimo, prethodno je ministar finansija Aleksandar Damjanović saopštio da je na svečanosti bio u lično ime.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
09.01.2023-14:59 14:59

…BRAVO VAM ga lažovi -jedno radite drugo pricate / i mislite/…

klementina
10.01.2023-00:07 00:07

ŠTO ĆETE SAD KAD PONIŽENI ministar PRAVDE TVRDI DA JE KAO MINISTAR DOBIO POZIV I BIO POČASTVOVAN PRISUSTVU I ZAHVALjUJUĆI NjEMU i SAMOSTALNI damjanović STOLICU pored njega.ZAMISLITE KOJI JE AUTORITET prešednik VLADE KAD ga NIKO–da se izrazim onim čim ga tretiraju njegovi ministri–ne ŠIŠA.