Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada: Abazović optužio Jovanu Marović za neistine, Novaković Đurović koordinira Ministarstvom evropskih poslova

Zahvalio bih se Jovani Marović na dosadašnjem radu, ali iznijete razloge ostavke ne mogu prihvatiti kao realne i istinite, rekao je kontroverzni premijer

Kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je na današnjoj sjednici Vlade da će ministarka Ana Novaković Đurović koordinisati Ministarstvom evropskih poslova, nakon što je Jovana Marović podnijela ostavku. Abazović je ponovo apelovao na poslanike da 12.decembra odblokiraju Ustavni sud i glasaju za sudije.

Abazović se zahvalio Jovani Marović na svemu što je uradila dok je bila na čelu Ministarstva evropskih poslova.

“Razlozi za ostavku mogu da budu ovakvi ili onakvi, ali ono što se čulo u javnosti ne mogu da doživim kao razlog za ostavku”, istakao je Abazović.

Dodao je da će ministarka Ana Novaković Đurović dalje koordinisati Marovićevim resorom.

“Nećemo dozvoliti da se u ovome kaska. Pedlažem da Ana Novaković Đurović bude koordinatorka Ministarstva evropskih poslova”, istakao je Abazović.

Ponovo je apelovao na poslanike da 12.decembra izaberu sudije Ustavnog suda.

“Oni koji su za evropski put, glasaće za sudije Ustavnog suda i deblokadu Ustavnog suda. Oni koji nijesu za evropski put, ne mogu da se kriju iza nikakve lažne propagande, nego neka preuzmu odgovornost”, poručio je Abazović.

Do kraja godine očekujemo 60 odsto više otvorenih firmi

Abazović je kazao i da će Crna Gora na kraju ove godine imati više od milijardu eura stranih direktnih investicija.

“Vratio sam se sa ministarskog sastanka NATO-a u Bukureštu. Što se Crne Gore tiče i našeg međunarodnog kredibiliteta, imamo sa čime da se pohvalimo. Volio bih da neko da uporednu analizu koliko je pomogla Crna Gora, a koliko veće zemlje u odnosu na veličinu i kapacitete. Crna Gora će na kraju ove godine imati više od milijardu eura stranih direktnih investicija. 42 odsto se povećao broj otvorenih firmi u Crnoj Gori u odnosu na prethodnu godinu. Do kraja se godine se očekuje da to bude na 60 odsto više”, naveo je Abazović.

Ove godine 38 hiljade više zaposlenih

Naveo je i da je na kraju oktobra prošle godine u Crnoj Gori bilo 184.695 zaposlenih ljudi.

“Na kraju oktobra ove godine 223.028”, istakao je Abazović.

Kazao je da je profit Luke Bar na kraju septembra 2021.godine iznosio 400 hiljada eura, dok je na kraju septembra bio 5,2 miliona eura.

“Ili 13 puta više nego prošle godine”, istakao je Abazović.

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Informaciju o potrebi realizacije pomoći prevoznicima u drumskom saobraćaju, kojom je predviđena jednokratna pomoć od 500 eura za autobuske prevoznike po voznoj jedinici.

Takođe je na sjednici saopšteno da će Abazović prisustvovati Evropskom molitvenom doručku i Samitu EU-ZB u Briselu 7. decembar 2022. godine, dok će ministarka kulture i medija Maša Vlaović ići u posjetu Svetoj Stolici, u periodu od 5. do 6. decembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
30.11.2022-15:51 15:51

…bravo Vlada –ovoj treba dati jos min.dva resora imate i vi “konja za trku” a ne samo svetac Rukoljub “ženu četnik”…
/daleko smo dogurali / o l o s i. !