Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Više ne postoje razlozi da Abazović ćuti

''Potpredsjednik Vlade sigurno bi morao tužilaštvu dati puni iskaz o svim okolnostima slučaja. Jedini razlog zbog kojeg bi se moglo razumjeti da o tome ne obavijesti javnost bio bi mogući pretkrivični ili krivični postupak na koji bi njegovo saopštenje javnosti moglo negativno da utiče''

Nezavisni ekspert za borbu protiv korupcije, slovenački stručnjak Drago Kos ocijenio je za Pobjedu da, nakon što Specijalno tužilaštvo nije našlo osnova za pokretanje istrage u slučaju navodnog nuđenja mita, u iznosu od 21 milion eura, Dritanu Abazoviću da ne podrži novu vlast u Crnoj Gori „sada više ne postoje nikakvi razlozi da potpredsjednik Vlade o slučaju u cjelini ne obavijesti javnost“.

“Potpredsjednik Vlade sigurno bi morao tužilaštvu dati puni iskaz o svim okolnostima slučaja. Jedini razlog zbog kojeg bi se moglo razumjeti da o tome ne obavijesti javnost bio bi mogući pretkrivični ili krivični postupak na koji bi njegovo saopštenje javnosti moglo negativno da utiče”, objasnio je Kos.

Ističe da je, kako kaže, imao čast da sarađuje sa specijalnom tužiteljkom Sanjom Jovićević i zna „da bi pokrenula postupak ako bi za to postojali barem minimalni zakonski razlozi i uslovi“.

“Očito svjedočenje potpredsjednika Vlade kod tužilaštva nije bilo dovoljno jasno i/ili konkretno da bi se to desilo, pa sad više ne postoje nikakvi razlozi da potpredsjednik Vlade o slučaju u cjelini ne obavijesti javnost”, kategoričan je Drago Kos, koji je bio i predsjednik Grupe zemalja Savjeta Evrope za borbu protiv korupcije (GREKO), a kao ekspert bio je podrška našim stručnjacima u izradi Zakona o sprečavanju korupcije.

Pobjeda je prije nekoliko dana objavila da je Specijalno državno tužilaštvo zatvorilo slučaj navodnog nuđenja mita Dritanu Abazoviću, nakon izbora 30. avgusta prošle godine, da ne podrži novu vlast.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve