Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Viktor Antipin, obavještajac ruske SVR, persona non grata u Crnoj Gori: Prošle sedmice imao susret s Bulajićem

Predsjedavajući Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić, jedan od funkcionera proruskog i prosrpskog Demokratskog fronta sastao se, podsjetimo, 20. februara sa Viktorom Antipinom i Aleksandrom Perišovim u Danilovgradu, u lokalu Central lounge bar

Viktor Antipin je ruski diplomata koji je danas proglašen personom non grata u Crnoj Gori, saznaje Danas.

Njemu je, kako je navedeno u odluci Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, određen rok od 72 sata da napusti Crnu Goru.

“Razlog za donošenje ove odluke je procjena relevantnih bezbjednosnih organa u Crnoj Gori o aktivnostima ruskog diplomate koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima”, zaključuju u Ministarstvu.

Formalna nota o ovoj odluci, u kojoj je naveden rok od 72 sata o napuštanju teritorije Crne Gore, uručena je danas ambasadoru Ruske Federacije.

Antipin je obavještajac Spoljne obavještajne službe Rusije (SVR).

Predsjedavajući Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić, jedan od funkcionera proruskog i prosrpskog Demokratskog fronta sastao se, podsjetimo, 20. februara sa Viktorom Antipinom i Aleksandrom Perišovim u Danilovgradu, u lokalu Central lounge bar.

Taj susret je, kako su pisali crnogorski mediji, dokumentovan i proslijeđeno je vrhu Agencije za nacionalnu bezbjednost, potvrdili su Pobjedi izvori iz ANB-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve