Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Vijeće za nacionalnu bezbjednost: Situacija stabilna, Krivokapić loptu prebacio u dvorište SPC

Prema nezvaničnim saznanjima portala Aktuelno, Krivokapić će narednih dana obaviti konsultacije sa Joanikijem Mićovićem mitropolitom SPC oko cijelog događaja

Na današnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost zaključeno je da je situacija u državi redovna, stabilna i mirna, kao i da će se intenzivirati aktivnosti iz djelokruga njihovog rada, povodom najavljenih javnih okupljanja.

“Predstavnici obavještajno-bezbjednosnog sektora upoznali su Vijeće za nacionalnu bezbjednost sa procjenama bezbjednosnih rizika, u odnosu na najavljena javna okupljanja. Vijeće za nacionalnu bezbjednost je donijelo zaključak da organi obavještajno-bezbjednosnog sektora, intenziviraju aktivnosti iz djelokruga njihovog rada, povodom najavljenih javnih okupljanja”, saopšteno je nakon sjednice Vijeća kojom je predsjedavao premijer Zdravko Krivokapić.

Dodaje se da će Vijeće za nacionalnu bezbjednost u narednom periodu, intenzivno pratiti procjene rizika iz djelokruga rada obavještajno-bezbjednosnog sektora i na osnovu toga donositi smjernice i zaključke.

“Vijeće upućuje javni apel svim akterima društveno-političke i medijske scene u Crnoj Gori, da doprinesu smirivanju tenzija, u kontekstu najavljenih javnih okupljanja”, zaključuje se u saopštenju.

Sjednici su prisustvovali članovi Vijeća potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Sergej Sekulović i Olivera Injac, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, Milan Knežević iz DF-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve