Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vijeće za nacionalnu bezbjednost o postupanju policije na Cetinju

Vijeće će raspravljati o izvještaju iako prema javnosti dostupnim informacijama, o njemu nije raspravljao Biro za operativnu komunikaciju

Vijeće za nacionalnu bezbjednost raspravljaće danas o Izvještaju o postupanju bezbjednosnog sektora tokom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra.

Izvještaj je napravila Komisija koju je formirao Biro za operativnu koordinaciju, na čijem je čelu Dragan Ivanović, poslanik SNP-a i član Odbora za bezbjednost. Vijeće će raspravljati o izvještaju iako prema javnosti dostupnim informacijama, o njemu nije raspravljao Biro za operativnu komunikaciju.

Nezadovoljan reakcijom bezbjednosnog sektora tokom noći između 4. i 5. septembra bio je premijer Zdravko Krivokapić pa se spekulisalo da je tražio ostavku ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

Krivokapić je povodom medijskih navoda da će smeniti čelnike policije zbog događaja 5. septembra na Cetinju, kazao da će u komandnom delu odgovornosti biti ispitan svaki čin pojedinca koji je djelovao ili nije djelovao.

Vicepremijer Dritan Abazović tad je uslovio ostanak Sekulovića rušenjem Vlade.

Biro za operativnu koordinaciju bezbjednosnih službi je 10. septembra formirao Komisiju koja je u roku dvije sedmice trebalo da sačini izveštaj o tome da li je bilo propusta u postupanju bezbjednosnog sektora tokom dešavanja na Cetinju.

Sekulović je na skupštinskom Odboru za bezbjednost rekao da je ponašanje policije, generalno gledano, bilo proporcionalno, a upotreba sile srazmjerna. I Abazović je, podsjetimo, kazao da je zadovoljan bezbjednosnim sektorom te da do kraja stoji sa svojim kolegama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve