Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Video konferencija: Darmanović na sastanku šefova diplomatija Zapadnog Balkana

Sastanak će biti prilika za razmjenu mišljenja o novom dokumentu Evropske komisije pod nazivom „Komunikacioni doprinos”, čije je usvajanje planirano uoči Samita EU i Zapadnog Balkana koji se održava 6. maja ove godine

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović učestvovaće sjutra na sastanku šefova diplomatija Zapadnobalkanske šestorke sa evropskim komesarom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem, koji će biti organizovan putem videokonferencije.

foto Arhiva

Sastanak će biti prilika za razmjenu mišljenja o novom dokumentu Evropske komisije pod nazivom „Komunikacioni doprinos”, čije je usvajanje planirano uoči Samita EU i Zapadnog Balkana koji se održava 6. maja ove godine.

Ministri će, takođe, razgovarati o intenzivnijoj saradnji Zapadnog Balkana i EU u cilju prevazilaženja socio-ekonomskih posljedica pandemije koju je izazvao novi koronavirus, uz poseban akcenat na partnerski odnos Brisela i država Zapadnog Balkana i dalju saradnju ka punoj integraciji država Regiona u Evropsku uniju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve