Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Vešović: Očekujem pobjedu 23. oktobra

Uprkos izazovima poput korone i loših odnosa sa vladinim institucijama, gradska uprava je, ističe, uspjela da bilježi rekordne stope rasta prihoda budžeta Glavnog grada kao i da realizuje brojne projekte koji su direktno uticali na kvalitet života građana Podgorice

Pokret “Svi za naš grad” Ivan Vuković ujedinjuje činjenica da se sastoji od struktura i pojedinaca koji nesporno vole Podgoricu i koji žele da daju doprinos daljem razvoju grada, kazao je zamjenik gradonačelnika Podgorice, Časlav Vešović gostujući u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj TV.

Uprkos izazovima poput korone i loših odnosa sa vladinim institucijama, gradska uprava je, ističe, uspjela da bilježi rekordne stope rasta prihoda budžeta Glavnog grada kao i da realizuje brojne projekte koji su direktno uticali na kvalitet života građana Podgorice.

“Mislim da su brojne društvene i političke strukture prepoznale interes da daju podršku takvom razvoju Podgorice i vjerujem da ćemo, nakon 23. oktobra, svi skupa da stvorimo uslove da taj pokret, koji je nadpolitički, primi najširu moguću populaciju i da omogućimo nastavak insitucionalnog, infrastrukturnog odnosno, u najširem mogućem smislu značenja riječi, društvenog i ekonomskog napretka Podgorice”, kazao je Vešović istakavši da 23. oktobra očekuje pobjedu.

Komentarišići tvrdnje da politički inžinjering stoji iza odvajanje Zete kao samostalne opštine, Vešović objašnjava da se odvajanje Tuzi i Petnjice ne bi dogodilo da se Demokratska partija socijalista rukovodila partijskim interesima.

Ukoliko se formiranjem posebnih lokalnih samouprava stvara prilika da se bolje iskoriste resursi neke sredine DPS je, dodaje, davao podšku takvim procesima što je slučaj i sa Zetom koja je stekla sve neophodne pretpostavke da može da funkcioniše samostalno.

“To nije učinjeno na prečac već je u okviru Glavnog grada formirana komisija i izrađena ekspertska studija o opravdanosti formiranja samostalne opštine Zeta. Svi oni koji su se prethodno zalagali da Zeta bude samostalna i najavljivali incijative još ranije su se povukli kada su procijenili da im to nije partijski interes”, kazao je Vešović.

Pripajanjem Dajbaba Zeti ugrozile bi se, smatra Vešović, investicije za izgradnju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda kao i projekat izgradnje novog groblja koje je Glavnom gradu prijeko potrebno.

“Oni koji podnose inicijativu da se Dajbabe, a čitajte katastarska opština Dajbabe, odvoje od Podgorice i pripadnu Zeti, oduzimaju od Podgorice najneophodniji komunalni sadržaj i dovode u problem ne samo gradsku upravu nego i građane Podogorice” zaključio je Vešović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve