Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Veselin Vujanović podržao Pokret ”IMA NAS”: Ovo je borba za institucije, državu i socijalnu pravdu

On je kazao da ga je kao građanina sramota u kakvoj državi živi, jer, kako ističe Crna Gora je zahvaljujući politici poslata jedan običan buvljak

Veselin Vujanović, sindikalni aktivista, pružio je danas svoju podršku protestima Pokreta “Ima nas“. Tom prilikom je, kao čovjek koji nikad nije bio član niti jedne političke partije, kazao da je njegova jedina pripadnost bila sindikalnoj ideji, borbi za državu socijalne pravde i borbi za ravnopravnost i solidarnost među građanima i ljudima.

U svom obraćanju on je rekao da udruženi sindikalci državnih institucija na čijem je čelu, u zadnje vrijeme su samo nijemi posmatrači uvećanja zarada i davanja određenih prilivegija zaposlenih koji se finansiraju iz budžeta.

“Sad se usvaja budžet za narednu godinu i zaposlenima u javnom sektoru, tj. u državnim insititucijama nudi se neko simbolično povećanje.

Nijesmo u prilici da utičemo na resornog ministra i ministarstva i zato ovim putem hoću da izrazim nezadovoljstvo tim činjenjem, i da prije svega, bez obzira na političku ili bilo kakvu drugu pripadnost pozovem naše članove, naše rukovodstvo svakako i sve one koji misle kao mi da se pridruže protestu koji je najavljen za utorak”, saopštio je Vujanović.

On je kazao da ga je kao građanina sramota u kakvoj državi živi, jer, kako ističe Crna Gora je zahvaljujući politici poslata jedan običan buvljak.

“Možda imam namjeru da na buvljaku nešto kupim, ali niti imam namjeru da ja sa svojom porodicom ni svom đecom tu nastavim da živim”, izrazio je ovaj poznati sindikalac i građanski aktivista.

Na kraju on je još jednom uputio poziv građanima naše države.

“Podržavam ovaj protest i svaki sljedeći koji je građanskog tipa, jer građanska, socijalna, sindikalna, radnička solidarnost jedino može ovu državu izvući iz ovog sivila”, poručio je Veselin Vujanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve