Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Veseli se srBski rode, dobio si novog heroja!

''Na osnovnu teksta Rezolucije jasno je da sve ide ka tome da će se odnos prema invaziji na Ukrajinu i prema Putinu kako inspiratoru agresije, tretirati kao odnos prema Srebrenici i sličnim ratnim zločincima. Ko ne osudi tu agresiju, jasno je da će ići na crnu listu Zapada''

Piše: Balša Knežević

Pobornici neočetništva i velikosrBstva imaju razloga za slavlje jer su danas dobili još jednog sertifikovanog zločinca kojeg će moći da dodaju u plejadu svojih opskurnih ”heroja”.

Senat SAD jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom se ruski diktator Vladimir Putin osuđuje kao ratni zločinac. U rezoluciji, koju je predložio jedan od vodećih republikanskih senatora Lindzi Grejem, i koju su podržali senatori Demokrata i Republikanaca, podstiče se Međunarodni krivični sud (ICC) u Hagu i druge države da pokrenu istrage ratnih zločina ruske vojske u invaziji na Ukrajinu.

Iako ova rezolucija ne predstavlja zvaničnu optužnicu, ili dokument koji bi formalno-pravno Putina kategorisao kao ratnog zločinca, jasno je da je sada ozvaničeno ono što čitav civilizovni svijet odavno zna – da ruska vojska po naređenju diktatora sprovodi ničim izazvanu zločinačku akciju u jednoj suverenoj zemlji. Na meti su civili, bolnice, škole, naoružani, nenaoružani, Ukrajinci, ukrajinski Rusi…

Stoga je sasvim razumljivo što se u tekstu rezolucije američkog Senata osuđuje “Ruska Federacija, predsjednik Rusije Vladimir Putin, članovi ruske delegacije u Savjetu bezbjednosti, Oružane snage Rusije i ruski vojni komandanti zbog počinjenih flagrantnih akata agresije i drugih zvjerstava koja dostižu nivo zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina protiv naroda Ukrajine i drugih”.

”Na osnovu teksta Rezolucije jasno je da sve ide ka tome da će se odnos prema invaziji na Ukrajinu i prema Putinu kako inspiratoru agresije, tretirati kao odnos prema Srebrenici i sličnim ratnim zločinima. Ko ne osudi tu agresiju, jasno je da će ići na crnu listu Zapada”, rekli su dobro upućeni diplomatski izvori portala Aktuelno.

SrBski rod dobio novog ”heroja”

Iako će sad svi takozvani ”putinisti”, neočetnici, velikosrbi i pobornici hegemonističkih projekata ”srpskog i ruskog sveta”, biti praktično ekskomunicirani od strane Zapada, malo je vjereovatno da će pripadnici gore pomenutog ideološko-političkog korpusa shvatiti posljedice koje će uslijediti.

Proglašavanje Putina za ratnog zločinca od strane SAD će samo pojačati intenzitet njegove glorifikacije od strane pobornika neočetništva i velikosrBstva u Crnoj Gori i regionu.

Zadojeni svetosavskom propagandom percepcija prosječnog pripadnika velikosrBske, neočetničke klike je nepovratno iskrivljena, pa ratne zločince, ratnohuškače, agresore i počinioce genocida doživljavaju kao heroje.

Pobornici veljesrBstva i putinisti slave ratne zločine kao dio drevnog svetosavskog rituala

Vladimir Putin će u tom kontekstu biti još jedan veliki ‘heroj’ pobornika ”srbskog sveta” koga će glorifikovati kao božanstvo koje se bori za ”svete” ciljeve svetosavlja. Pri tom je manje bitno što se cijena tih takozvanih ”svetih ciljeva” mjeri hiljadama ubijenih civila, uništenim gradovima, milionima prognanih, silovanih, ranjenih…

Mora se ipak priznati da će se Putin odlično uklopiti u plejadu likova kao što su Nikolaj Velimirović, Draža Mihailović, Ratko Mladić, Radovan Karadžić, Arkan, Legija i slični predstavnici svetosavske ideologije. Stoga možda i nije slučajno što je Putin u Beogradu dobio mural po ugledu na Ratka Mladića i Dražu Mihailovića i što su, na našu sramotu, u crnogorskim gradovima organizovani (na svu sreću veoma slabo posjećeni) skupovi podrške ovom manijakalnom diktatoru.

Ratko i Vladimir – ima neka tajna veza

Odavno se spekuliše da postoji afinitet između Putina i jednog od najvećih zločinaca u periodu nakon Drugog svjetskog rata Ratka Mladića.

Džulijan Bordžer, novinar i spoljno-politički urednik britanskog “Gardijana” i dobitnik Pulicerove nagrade u svojoj knjizi “Suđenje kasapima” pisao je o vezama Putinovog režima i Mladića.

“U Putinovoj Rusiji, obavještajna agencija (FSB) – nasljednik Putinovog bivšeg poslodavca KGB-a – bila je zainteresovana da zaštiti Mladića iz različitih razloga. Moskva ga je doživljavala kao slovenskog ratnog heroja koga progone zapadne sile, dok pokušavaju da prodube svoj uticaj u Srbiji, starom ruskom savezniku. Hapšenje Mladića bio bi strateški gubitak za Rusiju. Osim toga, Rusi su strahovali zbog onoga što bi Mladić mogao da otkrije o ruskoj podršci Republici Srpskoj na vrhuncu etničkog čišćenja”, piše između ostalog Bordžer u svojoj knjizi.

Zločinci na okupu: Pavle Stojčević, Radovan Karadžić i Ratko Mladić

On u knjizi navodi da je Putin na kraju ipak izdao Mladića i dozvolio njegovo hapšenje, što je možda i sudbina koja čeka ruskog predsjednika nakon što ga izdaju njegovi najbliži saradnici.

Zapad se konačno budi

Treba podsjetiti da je putinistički velikosrpski korpus u regionu, nekoliko dana prije usvajanja Rezolucije Senata SAD, već dobio jedan jak udarac.

Evropski parlament je prošle sedmice usvojio rezoluciju o stranom uplitanju u demokratske procese u kojima se osuđuju pokušaji Rusije da iskoristi napetosti među etničkim grupama na Zapadnom Balkanu kako bi raspirila sukobe i podijelila zajednice, što bi, kako se navodi u dokumentu, moglo da dovede do destabilizacije cijelog regiona.

EP je posebno izrazio zabrinutost zbog pokušaja Pravoslavne crkve (SPC, odnosno svetosavske sekte nap.a.) u zemljama kao što su Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina, a posebno u njenom entitetu Republici Srpskoj, da ”promoviše Rusiju kao zaštitnicu tradicionalnih porodičnih vrijednosti i učvršćuje odnose između države i crkve”.

Ovaj dokument je veoma značajan jer je SPC konačno i zvanično od najviše evropske institucije označena kao faktor nestabilnosti u regionu, bezbjednosni rizik i glavni zastupnik ruskih, samim tim i velikosrpskih interesa.

Nakon usvajanja ove dvije rezolucije jasno je da se Zapad probudio, i da im je sad konačno jasno koga su podržavali i aktivnim lobiranjem, zavedeni propagandom o ”sprženoj zemlji” i ”kriminalnoj državi” doveli na vlast u Crnoj Gori nakon 30. avgusta.

Ostaje međutim, gorak ukus u ustima jer je za ovu spoznaju trebalo da se desi brutalna agresija na jednu suverenu zemlju.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Muharem
16.03.2022-12:14 12:14

Veseli Cetnicki Demokrate-DF   jos vam pada na pamet da protestuju i podrzavaju politicke oceve-PUTIN-VUCIC-BECIC-DODIK-MILACIC-MANDIC-STANIVUKOVIC-Sve ih za HAG na zlocinaski prinudni rad kod ZLOCINCA MLADICA !

Vocak
16.03.2022-12:21 12:21

SJUTRA PROTEST CETNICKIH DEMOKRATA  U BIJELO POLJE -TRAZE FOTELJE -Дочекаће га брат ЏЕНАН КОЛИЋ … и још …..МОЖДА…..пар МУСЛИМАНА…!

TV_EU
16.03.2022-16:18 16:18

Što više okrvaviš ruke na civilima to si veći srBski junak.

Rakovic milomir cirkuzant
16.03.2022-20:12 20:12

Uvedite odma sankcije srbiji dok ne osudi putina jer je vucic cetnicka fukara

Realno
17.03.2022-06:29 06:29

Neće vam biti dobro ako vam Srbi uvedu sankcije niti ćete se vi milogorci dobro provesti…Već ste počeli da molite Srbiju za hranu jer uskoro nećete imati šta da jedete.

sps
16.03.2022-20:49 20:49

Ovaj Dacic je u retorici vucic a u ratu je bio macic

Realno
17.03.2022-06:30 06:30
Reply to  sps

O kom ratu govoriš kada nemate vojsku i kada bi se prepali da vas napadne par dronova ?

Danilo
16.03.2022-20:54 20:54

Treba se pisati po ovijem muralima

Enis
17.03.2022-04:17 04:17
Reply to  Danilo

Probaj, pa ćeš videti kako ćeš se provesti.