Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

VERZIJA TEMELJNOG UGOVORA O KOJOJ SE SPEKULIŠE: Svetosavska sekta preuzima državu Crnu Goru!

S obzirom da SS i odlazeća vlada podmuklo i krajnje nesojski već mjesecima kriju sadržaj zavjereničkog ugovora, u javnosti kruže mnoge verzije ovog subverzivnosg akta.

Temeljni ugovor koji Svetosavski kult krvi i tla, poznat kao svetosavska sekta (SS) koja se vodi pod akronimom SPC treba da potpiše sa Vladom Crne Gore, već mjesecima je predmet kontroverzi i spekulacija javnosti.

Razlog što se o ovom zavjereničkom dokumentu uveliko priča po kuloarima je zato što odlazeća izdajnička vlada ima servilan odnos prema svetosavskoj sekti i zbog takvog ulizivačkog odnosa ponižavaju državu i građane skrivajući sramotni akt.

S obzirom da SS i odlazeća vlada podmuklo i krajnje nesojski već mjesecima kriju sadržaj zavjereničkog ugovora, u javnosti kruže mnoge verzije ovog subverzivnosg akta.

Portal Aktuelno došao je u posjed jedne nezvanične verzije ugovora za koju se spekuliše da je približna originalnom  aktu.

Nacrt Temeljnog ugovora koji Vlada nije učinila javnim na prvi pogled je dovoljan da se pretpostavi zašto su izdajnici iz izvršne vlasti i funkcioneri SS krili ovaj dokument – jer ako bude potpisan to će biti najveća veleizdaja koja će Crnu Goru staviti pod vlast Svetosavskog kulta.

U nezvaničnoj verziji temeljnog ugovora stoji sledeće:

– Predviđa se da SPC bude izuzeta iz Ustava i zakona naše zemlje,

– da policija ne može da uđe u crkvu ako se u njoj krije lice koje je počinilo teško krivično djelo,

– da tužioci o svojim istragama protiv crkvenih lica odmah o svemu moraju da obavijeste SPC,

– da SPC može da preduzima DISCIPLINSKE odluke bez ikakvog uplitanja državne vlasti:

– Državni organi ne mogu preduzimati bezbjedonosne mjere bez prethodnog odobrenja nadležnih crkvenih organa, osim u slučajevima kada to nalažu razlozi hitnosti zaštite života i zdravlja ljudi.

– U slučaju vođenja krivičnog postupka ili istrage o kliricima i vjerskim službenicima Crkve zbog eventualnih krivičnih djela koja su predviđena Krivičnim zakonikom, nadležni organi će o tome prethodno obavijestiti nadležnog arhijereja.

– Nadležne crkvene vlasti imaju pravo da u skladu sa pravoslavnim kanonskim poretkom i odgovarajućim crkvenim propisima donese odluke duhovne i disciplinske prirode bez ikakvog uplitanja državne vlasti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neko tamo
28.01.2022-08:56 08:56

Zahvalimo se puno proizdajničkoj partiji škrbavog miška kesedzije i debilnog glupana željka goveda

Nećutati
28.01.2022-10:34 10:34

Ovakav naslov školski primjer govora mržnje i podstrekivanja na rat. Izgleda da niste svijesni što činite

Гуљоч
28.01.2022-11:18 11:18

Све ово што сте навели је истина, и све ово исто пише у темељном уговору са Светом столицом и Исламском заједницом

Masa
28.01.2022-16:23 16:23

Mogao bi procitat temeljni ugovor sa Vatikanom,npr.Takav ugovor moze.