Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Verhelji: Potreban fokus na reformama, posebno u vladavini zakona

Verhelji je istakao zadovoljstvo što je Crna Gora na Međuvladinoj konferenciji u Briselu danas otvorila posljednje, osmo poglavlje, Konkurencija, u pregovorima s Evropskom unijom

Evropski komesar za proširenje Oliver Verhelji istakao je zadovoljstvo što je Crna Gora na Međuvladinoj konferenciji u Briselu danas otvorila posljednje, osmo poglavlje, Konkurencija, u pregovorima s Evropskom unijom.

Oliver Verhelji

“To je jasan signal naše posvećenosti Zapadnom Balkanu i politici proširenja. Sada je potreban fokus na reformama, posebno u vladavini zakona, kako bi Crna Gora dalje napredovala na putu ka EU”, napisao je Verhelji na Tviteru.

Podsjećamo, Poglavlje Konkurencija obuhvata zaštitu konkurencije i državnu pomoć.

Pregovori u tom poglavlju imaju za cilj efikasno sprovođenje politike zaštite konkurencije, što doprinosi unapređenju ekonomije, razvoju i rastu broja privrednih društava, unapređenju ulaganja u istraživanje i razvoj novih proizvoda, privlačenju novih investicija, povećanje proizvodnje i izvoza.

Zvaničan početak pregovora u posljednjem poglavlju potvrda je posvećenosti Crne Gore evropskoj integraciji s jedne strane, kao i spremnosti EU da njena vrata i dalje budu otvorena za države koje ispunjavaju obaveze na putu prema članstvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve