Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Veljović oslobođen optužbe za napad na službeno lice

Oslobađajuća presuda za Veljovića saopštena je danas u Osnovnom sudu na Cetinju

Savjetnik predsjednika države Veselin Veljović, oslobođen je optužbe da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, tokom protesta protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog SPC Joanikija, saopštila je sudija cetinjskog Osnovnog suda Marija Ćupić tokom izricanja presude, javlja Cetinjski list.

Podsjetimo, Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju podnijelo je optužni prijedlog protiv nekadašnjeg direktora policije i aktuelnog savjetnika predsjednika Crne Gore, Veselina Veljovića, koji je bio osumnjičen za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, petog septembra na Cetinju.

Podsjetimo, Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju podnijelo je optužni prijedlog protiv Veljovića, koji je bio osumnjičen za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti petog septembra na Cetinju, tokom protesta protiv ustoličenja šefa crnogorske filijale SPC Joanikija Mićovića.

U završnoj riječi, Veselin Veljović je kazao da je tužiteljka podlegla političkom pritisku i pritisku javnosti, te da je optužni predlog pun pretpostavki i špekulacija. Veljović je kazao da žali što je tužiteljka Sanja Radunović ostala dosljedna svemu drugom osim istini i činjenicama.

”Nije uvažila sve ono što jeste bila dobra namjera da dođemo do istine i do činjenica. Siguran sam da će sud na pravi način razumjeti sve ono što je prethodilo današnjoj završnoj riječi i da će u skladu sa vlastitim opažanjem, prije svega istinom i činjenicama, donijeti zakonom zasnovanu presudu. Uz puno povjerenje u sudiju, očekujemo presudu koja će se dogoditi za nekoliko dana – kazao je Veljović.

Tužiteljka Sanja Radunović ocijenila je u završnoj riječi, da su u provedenim dokazima u svemu potvrđeni navodi optužnog akta, predlažući da se Veljović proglasi krivim. Kako je rekla, navodi optužnog akta potvrđeni su i video zapisom sa kritičnog događaja 5. septembra. Ona je takođe kazala da je svjedok Goran Đurđevac modifikovao svoju izjavu koju je ranije dao pred tužiocem, navodeći da je ovaj policijski službenik podlegao pritisku cjelokupne situacije, pa je izjava Đurđevca, po mišljenju tužiteljke sračunata, kako bi okrivljeni Veljović izbjegao krivično-pravnu odgovornost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ojhaojha
07.04.2022-19:16 19:16

Veljovicu sve ti srecno i veselo bilo. Ojha