Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Veljović: Izjave premijera izazivaju sažaljenje

Kako je dodao, Krivokapić pokazuje da je i neutemeljen i kao političar, a još manje premijer svih građana, ali se trudi da po svaku cijenu postane šampion demagogije i populizma

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je priznao da je politički opsjednut sa mnom i da sam mu postao noćna mora, saopštio je večeras savjetnik predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Veselin Veljović, ističući da premijer pokušava da utiče na sudstvo i tužilaštvo i probudi sažaljenje.

“Reklo bi se da čovjek zbog mene ne zaspiva. Šalu na stranu premijer Krivokapić pokazuje da je prilično loš i neznaven u obavljanju važnih državnih poslova i najlakše bi mu bilo da ih trajno prenese na Srpsku pravoslavnu crkvu. Srećom još uvijek ga sprječavaju to da uradi. Stalno mu u ruke vraćaju Ustav Crne Gore i zakone koje usput rijetko poštuje jer je njemu milije da je uz knjige Justina Popovića”, naveo je Veljović.

Kako je dodao, Krivokapić pokazuje da je i neutemeljen i kao političar, a još manje premijer svih građana, ali se trudi da po svaku cijenu postane šampion demagogije i populizma.

“Posebno mu je stalo da preko mene izgradi svoj autoritet. Homogenizuje nacionaliste i ekstremne pojedince i grupe, kako bi se, svi skupa legitimisali kao predvodnici mržnje i nasilja u našoj zemlji i zaštitnici svetosavlja. Svjestan je da postaje neracionalan i politički prevaziđen i to ga frustrira”, istakao je Veljović.

Zato, naglasio je, premijer pokušava da kroz priču o podnošenju krivične prijave protiv njega, u svojstvu građanina, utiče na sudstvo i tužilaštvo i pridobije pažnju i probudi emocije i sažaljenje.

“Iako je nosilac izvršne vlasti poručuje nam da je ostao sam u svojoj misiji navodnog Spasitelja Crne Gore pa mu poručujem da će njegova najnovija manipulacija i negativni politički nastup biti samo još jedan prazan populistički i propagandni pucanj. Demokratska, sekularna i građanska Crna Gora na njegovu žalost svakim danom je jača, organizovanija, glasnija i otpornija”, zaključio je Veljović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Veljović: Izjave premijera izazivaju sažaljenje – CG Vijesti
24.08.2021-22:14 22:14

[…] Aktuelno […]