Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Varhelji sjutra predstavlja Paket proširenja za 2021.

Paket proširenja koji EK usvaja svake godine obuhvata procjenu stanja u pristupnom procesu i sprovođenju reformi u sedam zemalja koje žele da se pridruže EU

Evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji predstaviće sjutra Paket proširenja za 2021. godinu, uključujući izvještaje Evropske komisije o zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji.
Očekuje se da će Varhelji u svom izlaganju članovima Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta (AFET) ponovo potvrditi posvećenost EU procesu proširenja, sve dok zemlje kandidati sprovode vjerodostojne reforme i poštuju vladavinu prava, saopštio je AFET.

Paket proširenja koji EK usvaja svake godine obuhvata procjenu stanja u pristupnom procesu i sprovođenju reformi u sedam zemalja koje žele da se pridruže EU.

Poslije ocjene Komisije o reformama u svakoj zemlji koja je u procesu evrointegracija, izvjestioci AFET-a će izraditi nacrte rezolucija za te države sa zaključcima i preporukama Evropskog parlamenta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve