Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Varhelji predstavlja Izvještaj EK o Crnoj Gori za 2021.

Kako je saopšteno iz Evropskog parlamenta, Varhelji će paket proširenja i izvještaje predstaviti članovima Odbora za spoljne poslove.

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji predstaviće danas paket proširenja za ovu godinu, kao i izvještaje Evropske komisije (EK) o kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji.

Kako je saopšteno iz Evropskog parlamenta, Varhelji će paket proširenja i izvještaje predstaviti članovima Odbora za spoljne poslove.

Izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori za 2021. godinu biće predstavljen u EU info centru u Podgorici, po sljedećem programu:

-U 17.15, za predstavnike crnogorskih medija, uz prisustvo šefice Delegacije EU u Crnoj Gori ambasadorke Oane Kristine Pope i glavne pregovaračice gospođe Zorke Kordić, u EU info centru biće organizovan uživo prenos konferencije za medije evropskog komesara za susjedstvo i proširenje Olivera Varheljija u Strazburu.

-Neposredno nakon konferencije za medije komesara Varheljija, oko 18.00, takođe u EU info centru, biće organizovane izjave za medije šefice Delegacije EU ambasadorke Pope i glavne pregovaračice gospođe Kordić.

-Prethodno, u 15.30 sati, evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji predstaviće ovogodišnji Paket o proširenju, koji uključuje i Izvještaj o Crnoj Gori, na sjednici Odbora Evropskog parlamenta za vanjske poslove (AFET). Sjednicu možete pratiti uživo na OVOM linku.

Prošlogodišnji izvještaji Evropske komisije objavljeni su 6. oktobra, navodi se na portalu European Western Balkans.

U izvještajima se procjenjuju napredak zemalja na osnovu političkih i ekonomskih kriterijuma i sposobnosti da se ispune obaveze za članstva u Uniji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve