Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Opozicija: Skupština treba da smijeni ministra; Radulović: Pominjanje Đukanovića je izazvalo ovakvu reakciju

Poslanici DPS-a i LP smatraju da Skupština treba da smijeni Radulovića zbog toga što je zloupotrebio diplomatsko-konzularne predstavnike Crne Gore.

Poslanici Skupštine Crne Gore završili su danas raspravu o Interpelaciji o politici Vlade u oblasti vanjskih poslova, koju su podnijeli poslanici Demokratske partije socijalista i Liberalne partije, a kojom se traži smjena ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića. O interpelaciji će se poslanici naknadno izjasniti.

Opozicija je u zahtjevu za pokretanje interpelacije navela da je Radulović zloupotrijebio položaj i saopštio netačne konstatacije u instrukcijama crnogorskim ambasadorima kako da informiše države gdje obavljaju te funkcije o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra. Vlada je u mišljenju dostavljenom parlamentu ocijenila da je Interpelacija neosnovana i da su navodi u njoj neistiniti i paušalni. Radulović je danas da opozicija pokrenula interpelaciju jer su u non paperu pominje predsjednik države Milo Đukanović.

Poslanici DPS-a i LP smatraju da Skupština treba da smijeni Radulovića zbog toga što je zloupotrebio diplomatsko-konzularne predstavnike Crne Gore.

Đorđe Radulović
Đorđe Radulović

Poslanik DPS-a Danijel Živković kazao je, komentarišući raspravu o interpelaciji ministarke prosvjete, nauke kulture i sporta Vesne Bratić, da se sinoć se u Parlamentu desilo flagrantno kršenje Poslovnika.

“U odnosu na to ćemo sigurno imati određenu incijativu”, kazao je Živković.

Poslanik DF-a Slaven Radunović kazao je da se opozicija sinoć iživljavala u Parlamentu.

“Bulajić je imao živaca da se dva sata raspravlja o nečemu što je potpuno jasno. Tražite da se o nečemu raspravlja a onda pobjegnete. Ako je Ministarstvo poslalu osobu koja ne umije da odgovori na vaša pitanja, pa to bi vama trebalo da ide u prilog”.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković je na to odgovorila da oni ne bježe ni od koga.

“Pobjegla je Bratić sa bojnog polja. Bruka je i sramota što se ministarka Bratić juče nije pojavila na interpelaciji o radu njenog resora.”, ponovila je Vuksanović Stanković.

Poslanik Socijaldemokrata Ivan Brajović, rekao je da jučerašnja sjednica nije mogla biti nastavljena jer u sali nije bilo predlagača.

O smjeni ministra  Radulovića

Poslanici DPS-a i LP smatraju da Skupština treba da smijeni Radulovića zbog toga što je zloupotrebio diplomatsko-konzularne predstavnike Crne Gore.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić podsjeća da je Radulović zloupotrijebio položaj i saopštio netačne konstatacije u instrukcijama crnogorskim ambasadorima kako da informiše države gdje obavljaju te funkcije o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra. Zato smatra da Skupština treba da smijeni Radulovića zbog toga što je zloupotrebio diplomatsko-konzularne predstavnike Crne Gore.

Nikolić je obrazlažući podnešenu inicijativu poručio Raduloviću da je postao akter političkih kampanja.

“Pozicija ministra vanjskih poslova mora da bude pokrivena kompetentnijim ljudima”, naveo je Nikolić.

Miloš Konatar iz URE kaže da članstvo Crne Gore u EU nema alternativu, te da se svaka odluka izvodi iz tog cilja.

“Mi ne težimo da Evropa i Zapad budu dio CG, nego da CG bude dio EU. Pozicija ove Vlade koju je kreirao ministar vanjskih poslova može služiti na ponos i državi CG i ovoj Vladi. GP URA je jasan, uvijek za Evropu i Evropsku budućnost Crne Gore”, kaže Konatar.

“Ako neko želi da mijenja spoljnopolitički kurs, može ali ne sa nama”, kaže Konatar te dodaje da će za to trebati neka druga parlamentarna većina.

Dodaje da neće podržati predlog interpelacije, smatra da mogu biti ponosni na ministra vanjskih poslova, jer čuva spoljnopolitički kurs Crne Gore koji državu vodi ka ispunjenju ključnog cilja, a to je EU.

Nastavak Treće sjednice Drugog redovnog zasijedanja u 2021. godini možete pratiti UŽIVO na našem portalu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
p 3,14
10.12.2021-15:07 15:07

Ovaj CETNIK JOKIC  sinocnoj utakmici nasih LAVICA navijao za SRBIJU a danas prica licemjerno o CRNOJ GORI i siri SRPSKU ZASTAVU po CG!