Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Od 1. juna direktni letovi sa Saudijskom Arabijom, MUP bi, zbog preklapanja tendera, mogao da dobije 260 vozila od potrebnih 130

Vlada je na početku današnje sjendice minutom ćutnje obilježila godišnjicu deportacije izbjeglica iz Bosne i Hercegovine

Vlada Crne Gore održala je sjednicu a na početku sjednice minutom ćutanja je obilježena godišnjica deportacije.

Premijer Dritan Abazović kazao je da će avio-kompanija Saudijske Arabije od 1.juna će uspostaviti direktne letove za Crnu Goru.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić govorio je o nabavci automobila za MUP, rekavši da niko nije mogao da predvidi ratna dešavanja u Ukrajini, povećan rok isporuke…

“Mislim da je najbitnije da se ta vozila nabave, i ja sam spreman da preuzmem i krivičnu odgovornsot ali za vrijeme mog mandata neću dozvoliti da policija postane operativno nesposobna. U tom dijelu stojim iza informacije, zbog pravnih dilema mislim da ne možemo ostati uskraćeni za vozila u toku ljetnje turističke sezone”, naveo je on komentarišući informaciju o preusmjeravanju sredstava.

Zbog preklapanja dva tendera, u jednom trenutku mogli bi da imamo 260 vozila MUP-a, od potrebnih 130, što bi moglo da napravi štetu od 400.000 eura.

“Tačno je da možemo da dođemo u situaciju da nakon Nove godine imamo u posjedu 260 vozila, a neka procjena je da nam u ovom trenutku treba 130 vozila. Građani treba da znaju da bilo koja mogućnost da imamo više vozila, službenika, ne mogu biti šteta po građane već samo korist. Ako budemo na putevima imali 260 vozila u jednom periodu, a to omogući da sačuvamo jedan život na putevima, ili kad su kriminalni obračuni u pitanju, to vrijedi tih sredstava koje možemo potencijalno izgubiti u periodu kada se ta dva lizinga preklapaju”, dodao je Adžić.

Ministar odbrane Raško Konjević je poručio da ne smijemo dozvoliti da policija ostane bez vozila, ali da u nadležnosti Vlade nije tumačenje zakona.

“Ne može biti da dio zaduženog menadžmenta ne može da sprovede tender godinu i po, ili da nijesu umjeli da artikulišu stanje u kojem taj tender na vrijeme može da se raspiše. Greška je da ostanemo bez vozila ali je i greška da ostanemo i bez 400 hiljada eura”, kaže Konjević.

Šef diplomatije Ranko Krivokapić kaže da je interes građana zakonitost i ustavnost, te da je on objašnjenje za svaki interes građana.

“Molim da zajedno pokušamo da izbjegnemo trenutke kada svjesno idemo u nezakonitost a to da objašnjavamo interesom građana. Ali možemo zajedno uzeti odgovornost u nekom dijelu za odluke koje su finansijske štetne”, istakao je on.

Adžić je kazao da imamo situaciju da 23. juna, MUP ostaje bez vozila.

“Ođe danas odlučujemo da li ćemo da omogućimo da Uprava policije i MUP imaju vozila od 23. juna, do pristizanja novih vozila ili ćemo da ostanemo bez vozila. Ja sam za to da se vozila pribave i ne postoji preči interes nego da budemo operativno sposobni. Da li bi mi voljeli da je cijena nabavke manja, da voljeli bi. Ali nije moguće.”, naveo je on.

Ministri su na kraju rasprave usvojili informaciju o nabavci vozila za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova sa predlogom za preusmjerenje sredstava.

Usvojena je informacija o realizaciji programa ekonomsko državljanstvo.

“Vlada želi da poveća transparentnost za sticanje ekonomskog državljanstva. Ovaj program se odvija pod snažnim međunarodnim monitoringom. Za ruske i bjeloruske državljane će biti vršen double check. Među kandidatima koji žele da dobiju crnogorsko državljanstvo ima izuzetno uspješnih ljudi u svijetu”, poručio je Abazović.

Sjednicu možete pratiti na linku ispod.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve