Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Skupština: Šehović – Da čujemo i o oružju u manastiru i o izmišljenom molotovljevom koktelu

Data je pauza do 15 sati, kada će biti nastavljena sjednica Skupštine

Nastavljena je Osma sjednica Prvog redovnog zasijedanja u 2022.

Današnje zasijedanje počelo je minutom ćutanja za stradale u Velici.

Poslanici u Skupštini danas su govorili i o prošlogodišnjim dešavanjima tokom ustoličenja Joanikija, odnosno o Prijedlogu odluke o parlamentarnoj istrazi i formiranju Anketnog odbora u cilju prikupljanja informacija i činjenica o postupanju pripadnika MUP-a, UP i ANB tokom tih događaja.

“Podsjetiću da je prošla Vlada formirala radni tim koji je trebalo da se bavi tim pitanjem, ali do danas nije poznat epilog njihovog rada. Vjerujem da će nam ova parlamentarna istraga pomoći u cilju dobijanja odgovora na ključno pitanje – da li je tih dana bilo promjene u komandnom lancu, te da li su u donošenje odluka bili uključeni ljudi koji nijesu imali zakonsko pravo na to”; kazao je Damir Šehović (SD).

Vrlo će zanimljivo biti, kazao je, da dobijemo i informacije o izmišljenom molotovljevom koktelu, koji je poslužio kao povod za početak intervencije policije na Cetinju.

“Imamo i problem vezan za navodno prisustvo naoružanih lica u pojedinim vjerskim objektima tih dana, imamo i one koji tvrde da je toga bilo”, naglasio je.

Šehović je rekao da je interes većinske javnosti da sazna sve detalje, ali i da je to u interesu onih koji tvrde da je postupanje državnih organa bilo za ponos, kako je to kazao premijer Dritan Abazović.

Milan Knežević (DF) je nakon toga upitao zašto je prijedlog odluke na plenumu, jer je – kako je dodao – bilo proceduralnih propusta.

Uprkos tome, poslanici će se naknadno izjašnjavati o pomenutom dokumentu.

Data je pauza do 15 sati, kada će biti nastavljena sjednica Skupštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve