Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ponovo usvojene izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, Lekić vratio mandat za formiranje Vlade

Održana sjednica Skupštine

Poslanici su danas ponovo izglasali izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi. Za je glasao 41 poslanik, koliko ih prisustvuje današnjoj plenarnoj sjednici.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je početkom januara vratio Zakon na ponovno odlučivanje, navodeći da bi se njegovim stupanjem na snagu moglo otvoriti više bitnih pravnih pitanja i nedoumica povodom očuvanja preostalog jedinstva pravnog poretka, ustavnosti i zakonitost.

Đukanović je konstatovao da bi se istovremeno grubo zašlo u pravni prostor i izbornu materiju opšteg pravnog akta sistemskog karaktera i značaja – Zakona o izboru odbornika i poslanika, koji ne može biti izmijenjen i dopunjen bez podrške kvalifikovane dvotrećinske većine poslanika.

Za izmjene zakona tada je glasao 41 poslanik parlamentarne većine sa obrazloženjem ”da se time deblokira tranzicija vlasti u Podgorici i još nekoliko crnogorskih opština”.

Poslanik DEMOS-a Miodrag Lekić je na početku današnje sjednice saopštio da je propala inicijativa o foriranju Vlade sa njim na čelu.

”Na kraju se došlo do broja 38, a ja to nijesam mogao da pretvorim u 41. Zahvaljujem se kolegama, prije svega poslanicima DF-a”, rekao je Lekić.

Parlament je usvojio i više međunarodnih sporazuma i protokola.

Poslanica URE Božena Jelušić je na kraju sjednice govorila o kako ona tvrdi devastaciji ”park-šume” na području Budve.

”Pozivam glavnog arhitektu Stevovića da vodi računa o zaštiti lokaliteta koji je bagerima napadnut”, kazala je Jelušić na samom kraju sjednice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Danka
20.03.2023-14:48 14:48

Nevidjeno u Svijetu Raspustena Skupstina i ovi ponovo u Skupstinu ! Koliko smo podijeljeni i kolika je mrznja postala – samo boze cuvaj da se ne desi Ukrajinski scenarijo !