Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nije prošao predlog Vlade: Bez rasprave o skraćenju mandata Skupštini

O dnevnom redu izjašnjavalo se 77 poslanika, 29 je bilo za, šest protiv a uzdržanih 42.

Skupština Crne Gore nije imala kvorum za usvajanje dnevnog reda, tako da poslanici nijesu raspravljali o Vladinom predlogu da se skrati mandat Skupštini.

O dnevnom redu izjašnjavalo se 77 poslanika, 29 je bilo za, šest protiv a uzdržanih 42.

Poslanici u Skupštini Crne Gore danas na odvojenim vanrednim sjednicama raspravlja o Vladinom predlogu da se skrati mandat Skupštini i predlogu opozicije i koalicije Crno na bijelo da se glasa o nepovjerenju Vladi.

Međutim, plenarno zasijedanje kasnilo je više od četiri sata, zbog sjednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, koja je završena oko 14:20 sati.

Na dnevnom redu Odbora bio je Prijedlog Odluke o skraćenju mandata Skupštini Crne Gore, koji je podnijela Vlada Crne Gore.

Podsjetimo, poslanici u crnogorskoj Skupštini juče nijesu raspravljali o razrješenju potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, jer dnevni red nije dobio potrebnu podršku.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, na sjednici koja je trajala svega dva minuta i osam sekundi, saopštio je da je glasalo 77 poslanika – 20 njih je glasalo za, 11 protiv, a 46 je bilo uzdržano.

Vlada Crne Gore je dostavila Skupštini prijedlog odluke o skraćenju mandata parlamenta, tek nakon što je 31 poslanik potpisao inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi, i dostavio je parlamentu.

Danas pada Amfilohijeva vlada

Kada je u pitanju predlog opozicije i koalicije Crno na bijelo da se glasa o nepovjerenju Vladi, gotovo je sigurno da ova inicijativa prolazi i da pada vlada Zdravka Krivokapića koju je u manastiru Ostrog uz pomoć inostranih obavještajno-bezbjednosnih struktura i političkih centara sklepao pokojni lider SPC u Crnoj Gori Amfilohije Radović.

Na dnevnom redu sa početkom u 11 sati je sjednica na kojoj bi trebalo da se raspravlja o predlogu za izglasavanje nepovjerenja Vladi. Dogovoreno je da rasprava traje četiri sata, nakon čega bi se i glasalo. Većina za smjenu postoji.

Tako će kabinet Krivokapića postati onaj sa najkraćim mandatom u istoriji Crne Gore (kabinet Filipa Vujanovića imao je kraći mandat 2002. godine, 11 mjeseci, ali je duže vladao za par mjeseci od Krivokapića, jer je nakon ostavke tadašnji mandat trajao još skoro 7 mjeseci).

O Vladi ne bi trebalo previše trošiti riječi jer je u prethodnih 14 mjeseci maltene postojalo 426 razloga za njenu smjenu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Počela plenarna sjednica o povjerenju Vladi | Skala radio
04.02.2022-15:27 15:27

[…] ove sjednice nije bilo kvoruma za usvajanje dnevnog reda, tako da poslanici nijesu raspravljali o Vladinom predlogu da se skrati mandat […]

NIKOLA
04.02.2022-16:26 16:26

Ko ovo psihicko poremeceno prolupalog Traktora CETNIKA BOGDANOVICA  koji kad prica da ga nemoze niko slusat njegov skripljavi govor uhuhuhuh gasiga kumim vas bogom!

NIKOLA
04.02.2022-17:05 17:05

A pustite Zdravka ima drugih problema ne moze on resavat vase probleme!!

NIKOLA
04.02.2022-18:22 18:22

Ovi Seseljevski Cetnicki DEMOKRATE  SU VEC PRED IZDISAJU nedaj te im IZBORE KUMIM VAS BOGOM   TOTALNO SU OSAMUCENI I PROLUPALI N MOGU DA IDU NA SMETISTE -ISTU SKOLU VUCICA KAO STO SE VIDJELO ZADNJIH DANA -VUCIC-BECIC-100 Muslimanskih glava za jednu CETNICKU GLAVU !