Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Pogubljeni Dritan bi da se konsultuje o temeljnom ugovoru iako je već usvojen, Konjević: Vlada je u tehničkom mandatu

Politički pogubljeni premijer Dritan Abazović kazao je da do momenta potpisivanja ugovora svako može da dostavi predloge. Ovaj politički licemjer je kazao da se obavezao da će obaviti široke konsultacije, a prve sa predsjednikom države Milom Đukanovićem, danas, eventualno sjutra, iako je tekst takozvanog ''temeljnog ugovora'' usvojen!

Vlada Crne Gore na današnjoj sjedcnici usvojila je zapisnik sa prethodne sjednice na kojoj je usvojen Predlog usaglašenog teksta ”temeljnog ugovora” između Crne Gore i takozvane Srpske pravoslavne crkve (SPC), poznatije kao svetosavska sekta (SS).

Šef diplomatije Ranko Krivokapić tražio je da se objasni taj zapisnik, i poručio da je ostala dilema da li ga je trebalo usvojiti kvalifikovanom većinom.

Politički pogubljeni premijer Dritan Abazović kazao je da do momenta potpisivanja ugovora svako može da dostavi predloge. Ovaj politički licemjer je kazao da se obavezao da će obaviti široke konsultacije, a prve sa predsjednikom države Milom Đukanovićem, danas, eventualno sjutra, iako je tekst takozvanog ”temeljnog ugovora” usvojen!

Ponovio je da po njegovom mišljenju ugovor nije u suprotnosti za Ustavom i zakonima.

„Ja sam ubijeđen da tu nema ništa suportno Ustavu i zakonu, da je najviše dileme izazvao dio koji je dio preambule. Nemam nikakav problem da, dok se to ne formalizuje, da te konsultacije postoje i da imamo još jednu stručnu verifikaciju toga teksta“, rekao je Abazović.

„Ja sam iskoristio međuprostor koji je bio tokom praznika, da već obavim razgovore tokom praznika, vrlo sam zadovoljan i mislim da je to put“, dodao je Abazović.

Krivokapić je poručio da Vlada mora da garantuje pravnu sigurnost.

“Usvojimo akt pa onda otvaramo dalje konsultacije. Tim prije što se radi u ugovoru. Imamo naš ugovor, ali nije naš ugovor još, ko zna hoće li biti, a možda ga i potpišemo. U pravu imate perfektuiran pravni akt, to je usvojeni akt, ili ga nemate i onda stvarate pravnu nesigurnost”, kazao je Krivokapić.

Ministar odbrane i potpredsjednik Vlade Raško Konjević je kazao da je bilo zabuna, ali da želi da konstatuje da je Politički sporazum prekršen i da ga je direktno prekršio Abazović.

“Ukoliko danas verifikujemo ovaj tekst, mi iz Socijaldemokratske partije nemamo nikakvu potrebu za dijalogom, niti za inkluzivnošću. Jer se inkluzivnost i dijalog ostvaruju u susret usvajanju nekog dokumenta”, rekao je Konjević.

“Računajte kao što već znate iz stavova u javnosti da će biti pokrenute određene procedure, i da je od samog čina verifikacije ovog zaključka vlada i definitivno u nekoj vrsti tehničkog mandata, a da je povjerenje koje ste dobili od 46 poslanika je uskraćeno od njih 32. Ono što bih volio je da nikako ne ličimo na Vladu Zdravka Krivokapića”, poručuje Konjević.

Abazović je odgovorio Konjeviću da treba da vode politiku onako kako misle da treba, dodajući da on nije prekršio sporazum.

Cjelokupnu sjednicu možete pogledati na linku ispod.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
18.07.2022-18:05 18:05

NI MANjEG čeljadeta ni VEĆEG IZ.ETA.