Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Uživamo blagodeti teško obnovljene nezavisnosti

"Crna Gora sa svojim skromnim potencijalom posvećeno doprinosi miru i stabilnosti i podržava suverenost i nezavisnost partnerskih zemalja među kojima je i Azerbejdžan", rekao je na zvaničnim razgovorima premijer Marković

Crna Gora i Azerbejdžan veliki su prijatelji, što potvrđuju sve intenzivnije posjete crnogorskih zvaničnika toj zemlji, poručio je Novruz Mamadov, predsjednik Vlade Azerbejdžana.

On je premijeru Dušku Markoviću, koji boravi u zvaničnoj posjeti toj zemlji, kazao i da Azerbejdžan, koji je najveći investitor u Crnoj Gori ima ambicija da ih bude još više.

Sagovornoci su saglasni da prostora za saradnju ima još, naročito na polju turizma, iako u Crnoj Gori svake godine ima više turista iz te zemlje.

“Crna Gora sa svojim skromnim potencijalom posvećeno doprinosi miru i stabilnosti i podržava suverenost i nezavisnost partnerskih zemalja među kojima je i Azerbejdžan”, rekao je na zvaničnim razgovorima premijer Marković.

Dvojica premijera su ocijenila da obje države danas uživaju blagodeti teško obnovljene nezavisnosti, da ih povezuje činjenica da je riječ o malim multietničkim i multikonfesionalnim državama koje, svaka u svom još uvijek nedovoljno stabilnom regionu, dobrosusjedskim odnosima i odlučnošću da sporove rješava mirnim putem značajno pospješuje saradnju unutar balkanske odnosno centralnoazijske regije i doprinosi svjetskom miru.

Memorijalno spomenik vječne vatre podignut je u sponen na “krvavi januar” 1990. godine, kada je sovjetska vojska ugušila proteste u Bakuu. Tom prilikom je poginulo oko 150 ljudi.

Podsjećamo, premijer Marković otputovao je juče u zvaničnu posjetu Azerbejdžanu.

Marković će se, kako je ranije saopšteno iz Vlade, tokom posjete sastati sa visokim zvaničnicima Azerbejdžana i učestvovati u radu Poslovnog foruma Crna Gora – Azerbejdžan, koji će okupiti predstavnike poslovne zajednice dviju država.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve