Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Usvojen Zakon o budžetu

Za viceguvernerku Centralne banke izabrana je Zorica Kalezić

Poslanici u Skupštini, njih 42, večeras su usvojili Budžet za 2020. Na Prijedlog budžeta podnijeto je 37 amandmana. Glasanju nijesu prisustvovali poslanici opozicije.

Ministar finansija Darko Radunović kazao je, ranije u parlamentu da je predloženim budžetom predviđen ukupan iznos primitaka i izdataka od 2,64 milijardi eura.

Za viceguvernerku Centralne banke izabrana je Zorica Kalezić. Usvojena je i Odluka o zaduživanju Crne Gore u narednoj godini, kao i finansijski planovi sa planovima rada regulatornih agencija za 2020. godinu.

Za predsjednika Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka izabran je Sreten Radonjić, dosadašnji predsjednik Agencije za sprečavanje korupcije.

Skupština je takođe sa 42 glasa usvojila izmjene zakona o finansiranju političkih subjekata u kampanji, o biračkom spisku, terirorijalnoj organizaciji kao i izmjene krivčnog zakonika.

Usvojena je i Odluka o zaduživanju Crne Gore u 2020. godini, kao i finansijski planovi sa planovima rada regulatornih agencija za 2020. godinu

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve