Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ustavni odbor: Popović pozvao partije na odgovornost jer je svaki sat bitan, ne dan

Počela je sjednica Ustavnog odbora, na čijem dnevnom redu je utvrđivanje liste prijavljenih kandidata za izbor četiri sudije Ustavnog suda po javnom pozivu

Počela je sjednica Ustavnog odbora, na čijem dnevnom redu je utvrđivanje liste prijavljenih kandidata za izbor četiri sudije Ustavnog suda po javnom pozivu.

Andrija Popović iz Liberalne partije pozvao je partije na odgovornost.

“Iduće sedmice jedan od sudija Ustvanog suda ide u penziju, ostajemo na troje, od sedam sudija. Sud nema kvorum od iduće sedmice. Shodno nadležnosti Ustavnog suda, u izbornim procesima posljednju riječ ima sud, tako da je upitno održavanje i lokalnih i eventualno vanrednih parlamentarnih izbora. Htio bih da se zahvalim kandidatima. To su većinom ljudi koji su se već javljali na dva javna poziva ranije. Naše partijske kombinatorike ih nijesu pokolebale, prijatno sam iznenađen jer sam mislio da neće više da trpe ovu partijsku torturu koja se sprovodi nad njima.

Apel, ubrzana procedura, mora se sprovesti ono što je do nas. I saslušavanje i prijedlog koji će ići prema Plenumu, svaki sat je bitan, ne dan”, kaže Popović.

Ustavni odbor 1. avgusta raspisao je javni poziv za izbor četvoro sudija Ustavnog suda Crne Gore.

Na sjednici Ustavnog odbora koja je održana krajem jula, nijedan od predloženih kandidata za izbor četiri sudije Ustavnog suda, na osnovu tri javna poziva, nije dobio potrebnu većinu.

Ustavni sud sada ima četiri člana.

Predsjednik je Budimir Šćepanović, a članovi su Milorad Gogić, Desanka Lopičić i Miodrag Iličković, koji u septembru ispunjava uslove za penziju.

Početkom godine penzionisan je Dragoljub Drašković, a ranije Hamdija Šarkinović i Mevlida Muratović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve