Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Uredništvo Gradske TV: Premijer obavezan da odgovara, a ne da vrijeđa

Uredništvo Gradske televizije reagovalo je na današnje uvrede koje je, na račun tog medija, iznio premijer Zdravko Krivokapić.

Saopštenje prenosimo integralno:

Zašto je premijera Krivokapića toliko izbacilo iz takta pitanje novinarke Gradske radio televizije? Čemu povišeni ton i iskazani višak emocija?

Umjesto da odgovori na postavljeno pitanje, premijer je danas optužio Gradsku televiziju da laže, širi govor mržnje, izaziva podjele, čak i da prisluškuje najviše državne funkcionere. Uz to, od naše novinarke tražio je da mu otkrije izvor, što bi bio neviđeni skandal da ne dolazi od premijera sklonog skandalima.

Krenimo redom.

Premijer koji je obećao da će prodati luksuzni Majbah, a i dalje se vozi njime; koji je kazao da je na Cetinju bačen Molotovljev koktel i da je pucano na policiju; koji je tvrdio da je SDT planirao njegovo hapšenje po povratku iz Beograda; koji je obećao Crkvi Srbije da će potpisati Temeljni ugovor – optužio je nas da lažemo.

Premijer koji je ćutao dok su njegovi saradnici na društvenim mrežama Albance nazivali „Šiptarima“, Crnu Goru i Cetinje „ustaškim“ i pozivali na silovanje žena, govori o govoru mržnje?!

Premijer za čijeg je mandata crnogorsko društvo postalo primjer podijeljenosti, u kojem se građani dijele na one prvog i drugog reda, u kojem se Crnogorci bez ikakvih posljedica etiketiraju kao „ustaše“ i „milogorci“, usuđuje se da pominje podjele.

Posebno skandalozna je premijerova insinuacija da prisluškujemo gluvu sobu. Očito je premijer napravio grešku: o prisluškivanju i odavanju tajnih podataka, kao i o nepouzdanosti Crne Gore kao NATO članice prvi put se govorilo i pisalo, od Podgorice do Brisela, upravo tokom njegovog mandata!

Podsjećamo premijera da je naše pravo i dužnost da pitamo, a njegova obaveza da nam na pitanja odgovara. Bez dodatnog komentara.

Takođe, naša je obaveza prema javnom interesu koji zastupamo da ukazujemo na sve izopačenosti u društvu, a naročito one koje dolaze sa vrha državne vlasti.

Zarad javnog interesa, nastavićemo da istražujemo. Može biti siguran da ćemo doći do odgovora, sviđalo mu se to ili ne.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve