Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

URA: Zbog podjele teritorije sa Glavnim gradom, Tuzi na pragu ekološke katastrofe

Prema njegovim riječima, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković se ponaša revanšistički

Iz Opštine Podgorica se ponašaju krajnje neodgovorno i nesolidarno prema svojim komšijama, a do skoro i sugrađanima, saopštio je danas Eldin Pepić iz Građanskog pokreta URA.

foto URA

Prema njegovim riječima, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković se ponaša revanšistički.

“Ne predaje ono što smo stekli zajedno, a od skora su iz Opštine Podgorica povukli i mašine Čistoće i ostavili Tuzi bukvalno zatrpane otpadom”, ističe Pepić.

On je kazao da preduzeće Komunalno Tuzi nije dobilo odgovor od Vukovića, Čistoće i Deponije na dopis kojim su tražili da preuzmu poslove održavanja javne higijene na teritoriji čitave opštine i deponovanje otpada na deponiji Livade.

Eldin Pepić navodi da iz Glavnog grada dogovore, koje su prethodno ustanovili, ne poštuju.

“Jedan od dogovora je bio i da za korišćenje naše imovine u našoj opštini uplate sredstva. Međutim, i tu je došlo do razmirica”.

Od Vukovića, kako kaže, zahtijeva da pokaže solidarnost.

“U ime građana, zahtijevam da se politički i rat oko razgraničenja odvija civilizovano, a da gradonačelnik Podgorice pokaže solidarnost, a ne revanšizam. Građani nijesu ti koji treba da ispaštaju zbog tvrdoglavosti, bahatosti i interesa pojedinaca. Sramota je da, nekada sugrađani, budu ostavljeni u nehumanim uslovima za život, u otpadu. Očekujemo da Podgorica postupi odgovorno i riješi problem što je prije moguće”.

Pepić je još istakao da se gradonačelnik Vuković ne smije ponašati kao šef svega što je zajednički stečeno.

“Glavni grad zloupotrebljava svoju poziciju, a svu imovinu koju smo zajedno stekli iskorišćava, što je protivno zakonu. Sva preduzeća, izuzev Deponije, izbjegavaju plaćanje poreza Tuzima, a čak ni Vodovod nije platio koncesije, zbog čega će na listi sankcija biti među prvima. Zahtijevamo da Podgorica pokaže odgovornost i vrati uredan život mještanima Opštine Tuzi”, zaključio je Pepić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve