Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

URA: Zabrinjava vokabular Erakovića, koji odiše ekstremizmom i teorijama zavjere

Kako su istakli, ne postoji evropskija agenda od borbe za nezavisno sudstvo i pravosuđe

Zabrinjava vokabular Erakovića, koji odiše ekstremizmom i teorijama zavjere, tražeći “izdajnike” i domaće neprijatelje”, odgovorili su iz Građanskog pokreta URA na saopštenje potpredsjednika DPS-a Jevta Erakovića.

,,Zbog međunarodne javnosti, koja je prinuđena da čita ovakve pamflete, kao i da objasnimo doktoru kojem očigledno politika ne ide –  za deblokadu pravosuđa i borbu protiv zarobljene države u koju nas je dovela njegova partija – potrebni su nam glasovi svih političkih subjekata – i onih s kojim dijelimo spoljno političke prioritete i onih koji imaju drugačije prioritete u odnosu na EU integracije. Nakon javno deklarisanog stava svih političkih partija – jasno je bilo koji su koraci za dostizanje broja 54. Ne radi se o bilo kakvoj zavjeri, već o umijeću pregovaranja i komuniciranja jednih s drugima. Da je DPS umio i htio da nas izvuče iz blokade države, u koju smo zapali zbog njega, da se nije bavio nacionalizmom, krvnim zrncima i traženjem “izdajnika” i “neprijatelja” među sopstvenim građanima – imao je prilike da to uradi”, naveli su iz URE.

Kako su istakli, ne postoji evropskija agenda od borbe za nezavisno sudstvo i pravosuđe.

,,DPS je, nažalost, ubio slobodno pravosuđe. Za GP URA – polovična rješenja nikad nisu bila način rješavanja problema, pa tako i za Ustavni sud, jer znamo gdje su nas takva DPS rješenja dovela. U ćorsokak. Uostalom, članovi DPS bi trebalo malo bolje da komuniciraju među sobom, prije nego izađu u javnost, jer bi ovakav lament nad neizglašavanjem “krnjeg” Ustavnog suda trebali da adresiraju prvo svom predsjedniku partije – on je insistirao na paketu”.

Iz URE napominju da su rješavanjem svih opterećujucih pitanja, pokrenuli politički dijalog i uklonili svaku prepreku za izglašavanjem Ustavnog suda i Sudskog savjeta u punom kapacitetu.

,,Uskoro će Crna Gora dobiti nezavisne institucije koje će osloboditi nasu državu iz kandži korupcije, praveći od nje istinsko građansko društvo u kom nema “izdajnika” i “patriota”, a oni koji propagiraju nacionalizam biće politički prevaziđeni i na sreću –  nepotrebni”, zaključuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
05.08.2022-18:45 18:45

na jednom portalu pročitah komentar. Kakvi je oni Zelenski extremista i extremni nacionalista za ove iz URAe. Nad Crnom Gorom se vodi rat doduše još ne oružani ali hibridni svakako…možda bi bolje to viđeli da gledate na 55 inča…

JovoZ
05.08.2022-18:50 18:50

Da, stvarno, treba i tog ekstremistu da uhapsite. Uhapsite svakog ko misli drugačije.

BobZeković
05.08.2022-18:55 18:55

“Podvivši rep da niko ne zna i ne vidi osim naručenih, unaprijed dogovorenih i polusvijeta iz strane države, poručio je da se okreće novi list u državi Crnoj Gori.I okrenuo se list srama , neetičnosti i nemorala.
List koji ne trepti sa gora i zbog kojeg ne sviće rujna zora.”.
Sramna skupino pod akronimom ura, ovaj citat iz teksta gospođe Dubravke Jovanović je sasvim dovoljan da se nađete, ko ste i što ste.

KLEMENTINA
05.08.2022-22:29 22:29

AKO JE 81-36 JEDNAKO 54 ONDA JE JEFTO U ZABLUDI A AKO NIJE ONDA STE VI RAČUNSKI NEPISMENI.

Milena
06.08.2022-14:37 14:37

Pogubili se od sopstvenih lazi i bezobrazluka,a sve da se dodvore Vucucu,koji ih je provozao Beogradom u kako rece njihov vodja u 25 automobila,a oni mu uzvratili tako sto su mu ponudili nasu drzavu na poklon i sakralne objekte,ne volimo Vucica i POrfirija ,koji su kidisali na nasu drzavu,a URA to naziva fasizmom,crnogorskim terorizmom,hoce URA po nalogu Srbije da nas denacifikuje,sram vas bilo,hocete da se borite protiv korupcije,a koliko je kostala vasa izdaja,hocete li se najesti.